Лавров бил най-добрият дипломат в света, но Борисов гледал сметките

Веселина Станчева © БГНЕС Бойко Борисов присъства на откриването на църквата „Рождество Христово“. Руската дипломация използва всеки случай да създава внушения, но няма да се поддадем на тях, тъй като...
| Източник: news.bg

Веселина Станчева
борисов църква младост, бойко борисом църква, борисов младост църква, борисов 18102010© БГНЕС

Бойко Борисов присъства на откриването на църквата „Рождество Христово“.

Руската дипломация използва всеки случай да създава внушения, но няма да се поддадем на тях, тъй като се знае, че православната ни църква и народът обичат руския народ, както и самият аз.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на откриването на нов храм в столичния район „Младост“.

С оглед изказванията на външния министър на Русия Сергей Лавров премиерът заяви, че Лавров е най-добрият дипломат в света и като цяло руската дипломация е изключителна. Според Борисов обаче историята и признателността са едно, а сметките съвсем друго:

Когато ни продават най-скъпия газ десетилетия наред, не може да сме доволни от това и да не търсим диверсификация„.

Борисов потвърди информацията, че посланикът ни в Москва Бойко Коцев е бил повикан в руското външно министерство по повод изявленията на премиера за цената на руския природен газ. Борисов отново бе категоричен, че това са фактите.

По думите му има връчена нота, но тя е във връзка с проверките на митниците в „Лукойл„.

Ние проверяваме всички петролни компании и когато направят нещо добро – лично отивам, откривам, поздравяваме ги“, изтъкна премиерът. Той обаче допълни, че никой не може да се сърди за това, че се правят проверки и се търси максимално доброто за потребителя – качествено и евтино гориво.

Борисов съобщи констатацията си, че откакто са започнали проверките, цената на горивото е намаляла, а качеството се е повишило.

Премиерът се възмути и от коментарите, които чул по сутрешните блокове на „никога непозналия“ социолог Кольо Колев, който „размахвал изречението: Борисов трябва да се срамува.“
Министър-председателят дори посъветва медиите, когато анонсират Колев да подчертават „никога непозналия“, тъй като винаги го слагал на второ, трето или на пето място по време на избори и му предвещавал незабавен крах.

Министър-председателят напомни също за темата за американските централи, като подчерта, че договорите с тях не ги е направил той. За „гьола Белене“ той коментира корупционната схема – един прекратен договор, оборудване за милиарди изнесено за 90 млн. долара. – и припомни, че в първите си дни като премиер показал въпросния гьол на медиите.

Премиерът коментира и провелият се снощи важен за страната ни волейболен мач. Попитан дали го е гледал, Борисов върна с реторичен въпрос: „Кой българин не го е гледал?“.
Премиерът очевидно е доволен от играта на националите ни, като според него момчетата са направили максимума. „Двайсет на двайсет – това беше моментът, когато трябваше Господ да ни погледне с едното око„, изтъкна Борисов. Той е сигурен, че бъдещето на волейбола ще е възходящо.

В неделния ден Борисов продължи със спортните коментари, като премина на футбол. Във връзка с решението „Бистришките тигри“ да не играят с ЦСКА, Борисов изтъкна, че това е решението на ръководството на отбора и напомни: „Аз съм бил един прост футболист.

Борисов обвърза това решение с притесненията за подготвяне на протести на привърженици на ЦСКА, които той определи като провокации. Борисов уточни, че преди няколко седмици ЦСКА са отказали на играят с „Бистрица“, а днес са си назначили митинг – „Нека си го проведат“, каза той.

Министър-председателят подчерта, че преди една седмица е събрал феновете и ръководството и е изразил готовност да помогне с каквото искат на ЦСКА. Не можело обаче да им плати данъците, нито да им ги опрости – „Данъчните са до гроб“, заключи Борисов.

 

Print Friendly
FacebookСподели