Крисия спечели второ място на детската „Евровизия“/ВИДЕО/

| Източник: vesti.bg

 

Гласуването на зрителите от държавите-членки на Евровизия отреди първото място на Италия

 

 

Крисия
Крисия  

 

 

 

Още по темата

  • Малката Крисия ще представи България на “Детската Евровизия”
    10.10.2014

10-годишната Крисия, в акомпанимент на братята Хасан и Ибрахим спечели второ място в конкурса за детска песен „Евровизия 2014“ с изпълнението си на песента „Планета на децата“.

Гласуването на зрителите от държавите-членки на „Евровизия“ отреди първото място на Италия.

15-годишният Винченцо Кантиело събра 159 точки. Крисия, Хасан и Ибрахим събраха 147 точки, резултат, с който завоюваха второто място. Със 146 точки трета остана изпълнителката от Армения – Бети.

Крисия, Хасан и Ибрахим се представиха достойно и успяха да преодолеят всички препятствия до големия финал.

Това е най-доброто представяне на България в историята на музикалния конкурс за деца „Евровизия“, отбелязва БНТ. Телевизията излъчи на живо цялото шоу от Малта.

Крисия бе най-малката участничка в конкурса.  

В музикалната надпревара участваха деца от 16 държави – България, домакините от Малта, Холандия, Сърбия, Русия, Армения, Италия, Словения, Украйна, Черна гора, Швеция, Грузия, Кипър, Хърватия, Сан Марино и Беларус.

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на „Евровизия“ беше „Заедно“, а надпреварата имаше благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организация, която се занимава със защита на детските права по света.

„Забележителен ден за България! Поздравявам Крисия, Хасан и Ибрахим с призовото второ място на детската „Евровизия“. Със своята песен

нашите малчугани ни накараха за пореден път да се гордеем и да се радваме на тези вълшебни детски таланти.

Поздравявам ги и за избора да пеят на български пред публиката от цяла Европа. В моменти като този, ние, възрастните, трябва да се учим на тяхната доброта, устременост и всеотдайност в името на другите“, написа премиерът Бойко Борисов в профила си във „Фейсбук“.

Изпълнението на финала на Крисия, Хасан и Ибрахим може да видите във видеото!

Източник: БТА, БНТ
Print Friendly
FacebookСподели