Конкурс „Личности с национална значимост от Несебър”

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

Най-много отличия в конкурса „Личности с национална значимост от Несебър” бяха за учениците от СОУ „Любен Каравелов”

 

Една от проявите в Европейската нощ на музеите в Археологическия музей в Несебър бе отчитането на резултатите от конкурса на тема „Личности с национална значимост от Несебър”. Наградите на учениците в конкурса,разделени в две възрастови групи – от прогимназиален и от гимназиален курс на несебърските училища, връчи директорката на музея Петя Киашкина.
В презентациите на участниците,оценени от жури, фигуририха личности, свързани с историята, политиката, науката, културата и спорта като: цар Мицо Асен, историчката Жана Чимбулева, астрономът Димитър Съселов,народният певец Данислав Кехайов, треньорката на националния отбор по художествена гимнастика Жулиета Шишманова, режисьорът Неделчо Богданов и др.

Конкурсът „Личности с национална значимост от Несебър” се организира от музей „Старинен Несебър” и дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” към Община Несебър.Той е част от програмата „Аз живея в Несебър” – дългосрочен проект НА Община Несебър, ориентиран към децата и учениците, който цели приобщаването на подрастващите граждани към националните и регионални културно-исторически традиции и съвременни ценности.

През настоящата година най-много отличия от него бяха за учениците от СОУ „Любен Каравелов”-Несебър.

                                           Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly
FacebookСподели