КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБЪР ЧЕТЕЦ В УЧИЛИЩЕТО В ГЮЛЬОВЦА

| Източник: Яна Христова

С училищен конкурс „Най-добър четец” отбелязват Деня на народните будители в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Гюльовца. Целта на конкурса е да мотивира и насърчи децата към четене. В първия етап на конкурса всеки клас излъчи своя най-добър четец. Вторият, заключителен етап, се провежда на 30-ти октомври т.г. В него ще премерят сили излъчените от класовете победители. Докато ученическото жури се справя с нелеката задача да определи класирането и носителя на званието „най-добър четец”, на учениците ще се представи презентация за народните будители. Класираните в конкурса ще получат грамоти и книги.

Освен конкурса по четене, още едно събитие ознаменува предстоящия празник в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Гюльовца. Училището получи внушително дарение за своята библиотека – енциклопедии и художествена литература. Приемайки благодарностите на директора и учителите, дарителката, която е жител на община Несебър, сподели, че постъпката и е мотивирана от съпричастност към работата на педагозите и желанието да бъде полезна за децата.

Сплотени от ценностите на четенето и познанието, ученици и учители са убедени, че събитията в навечерието на Деня на народните будители, са истински празник за възпитаниците на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Гюльовца.

 

Print Friendly
FacebookСподели