Комбинацията влак – автобус намалява трафика до морето и сваля от цената на почивката

| Източник:

 

 

Пътуването с влак от вътрешността на страната до Бургас и продължаването с автобус до морските курорти значително намалява разходите за транспорт на организираните групи.

„Kомбинираните пътувания с един билет, които „М-Бус” и БДЖ предлагат,  облекчават автомобилния трафик до морето, който и без това е натоварен през летния сезон”, обяснява управителят на „М-Бус” Румен Христов.

Пътуването с влак е удобно за по-големи групи, които при пристигането си в Бургас веднага правят автобусна връзка с морските курорти. Поради тази причина услугата  се ползва  най-често от ученици  на  детски  лагери в Равда, Приморско, Китен, Синеморец и Обзор, а също и от  български и чуждестранни туристи. Отстъпката, която „М-Бус” прави, е в размер на 30% от редовната цена. Билети могат да бъдат закупени от  бюрото за пътнически превози „Рила” на БДЖ,  на жп гарите във Варна, Русе, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица и разбира се Бургас.

За жителите на региона, които по време на отпуската си искат да разгледат забележителностите в съседните градове, от „М-Бус” предлагат нискобюджетни пътувания със същата отстъпка. От тях могат да се възползват  пенсионерки клубове, самодейни състави  и други  обществени организации.

В този случай спестяването от цената е за сметка на лукса, който не е толкова необходим на по-къси разстояния. Автобусите, с които  се осъществяват нискобюджетните пътувания, са добре поддържани и комфортни и са от марките „Сетра” и „Мерцедес”. Така, ако група от 50 души реши да пътува организирано до Поморие, ще плати два пъти по-малко, отколкото с редовната линия.

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели