Кметът на Несебър Николай Димитров: Ще работя както и преди – в синхрон с ОбС

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

Румен Кулев е новият председател на Общинския съвет

„Ще работя както и досега – в синхрон с Общинския съвет.“, това заяви след края на тържествената първа сесия на местния парламент в Несебър кметът Николай Димитров.  За просперитета на населението на община Несебър увери, че ще работи и новоизбраният председател на Общинския съвет Румен Кулев от коалиция „СИЛА“. Той заедно с Благой Филипов бяха двете кандидатури, издигнати за поста. В резултат на тайното гласуване, в което участваха 20 съветници, Румен Кулев бе избран с 11 гласа. 9 бяха гласувалите за Благой Филипов.

Областният управител Вълчо Чолаков, който присъства на тържествената сесия, пожела на кметовете и управляващото мнозинство в Общинския съвет да изпълнят предизборните си обещания и да работят за интересите на гражданите на община Несебър. „Бъдете конструктивни и диалогични“, подчерта той, а опозицията посъветва да поддържа добрите решения на управляващото мнозинство.

Учредителната сесия на новоизбрания Общински съвет започна с  полагане на клетва от новите съветници и кметовете на населени места. След това градоначалникът на Несебър Николай Димитров благодари на своите съграждани, че са му гласували доверие на местните изборите и са го избрали отново за кмет на общината. Той подчерта, че работата в Общинска администрация ще продължи както и досега- в синхрон и в обединение с Общинския съвет. Градоначалникът пожела успешен мандат на всички кметове на съставните селища на общината.

По време на тържествената сесия на Общинския съвет, кметът Николай Димитров бе удостоен със званието „следовник на народните будители“ от Върховния читалищен съвет на Съюза на народните читалища, за изключителния му принос в отстояване на българската духовност. Грамотата му бе връчена от  Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища в България, който го поздрави и му подари символична скулптура – уникат, изобразяваща Дон Кихот.

Първото заседание на Общинския съвет по традиция бе открито от най-възрастния от присъстващите общински съветници –Славчо Станелов, който ръководи заседанието до избирането на председател на местния парламент.

На днешната сесия съветниците избраха и комисия за изготвяне на правилника за работа на Общинския съвет в състав: Благой Филипов, Костадин Нищелков, Пейко Янков, Георги Манолов, Атанас Терзиев и  Виктор Атанасов.

Print Friendly
FacebookСподели