КМЕТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВРЪЧИ СТИПЕНДИИ НА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ

| Източник: Яна Христова

 

На 3-ти юни , на официална церемония в общинската зала „Мелсас”, Кмета на община Несебър господин Николай Димитров поздрави и връчи грамоти на 31 деца и младежи с изявени дарби, удостоени със стипендии и еднократно финансово стимулиране по Наредба № 16 на Общински съвет – Несебър – за условията и реда за осъществяване на специална закрила на деца с изявени дарби от община Несебър.

Стипендиите се отпускат с решение на Комисията по стипендиите, която се състои от четирима общински съветници и трима представители на общинска администрация. Решението на Комисията се основава на постижения в областта на науката, спорта и изкуството. През 2011 г. на даровити деца в община Несебър са отпуснати 22 стипендии, през 2012 г. – 32 стипендии, през 2013 г. стипендиите са също 32, през 2014 г.

Комисията е отпуснала 42 стипендии. В своето поздравително слово господин Димитров изрази своето възхищение и удовлетворение от постиженията на децата и  подчерта, че стипендиите по Наредба № 16 са само част от многопосочната политика на община Несебър  за насърчаване на талантливите млади граждани. За да подпомага развитието на децата и младежите с изявени дарби, община Несебър осигурява отлични условия за дейността на спортните клубове и извънучилищните учреждения.

Думи на благодарност Николай Димитров отправи и към родителите и треньорите, дошли да споделят радостта на децата от заслуженото признание. Заедно с мерките за подпомагане на развитието и постиженията на подрастващите граждани на община Несебър в различни области, градоначалникът сподели и, че в своята политика община Несебър залага изключително много на идеите и мненията на младите хора.

Именно с това е свързана и обявената на срещата инициатива от общинската програма за дейности с деца и ученици „Аз живея в Несебър” – „Моят град”.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели