Кампания „Ваканционен махмурлук“ за британците у нас

  news.bg © БГНЕС Британското посолство у нас стартира лятна кампания „Ваканционен махмурлук“. Стремим се да достигнем до туристи между 16 и 30 години, каза консулът на Великобритания у нас...
| Източник: News.bg

 

news.bg
бар © БГНЕС

Британското посолство у нас стартира лятна кампания „Ваканционен махмурлук“. Стремим се да достигнем до туристи между 16 и 30 години, каза консулът на Великобритания у нас Джон О Шонеси, който запозна хотелиерите в курорта „Слънчев бряг“ с инициативата.

В постерите се съдържа полезна информация за това как да се реагира, за да не се допусне инцидент. Туристът да бъде внимателен, когато е на балкона в хотела си – безразсъдното държание може да му коства живота.

„Пий и не прекалявай! А при спешен случай, звъни на 112!“ - с този надпис на подложки за чаши британското консулство пък предупреждава поданиците си, че забавленията трябва да са с мярка. Консулът на Великобритания заяви, че и климатът е виновен за малката алкохолна издръжливост на сънародниците му, които почиват в Слънчев бряг.
За една година 24 англичани са намерили смъртта си в България. В това число са и туристи починали по естествен път.

Eвтиният алкохол, който се продава в супермаркетите в Слънчев бряг е една от основните причини за нещастните инциденти с млади туристи в курорта. Това се случва в хотели, които приемат младежи, избрали България заради достъпният алкохол, каза от своя страна Елена Иванова - председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците – Слънчев бряг по време на среща в курортния комплекс с консула Джон О Шонеси.

Иванова посочи, че ол инклузив базите по-рядко отчитат инциденти с пияни летовници. Не виждаме вариант, в който да изгоним супермаркетите от централната в западната зона, където е по спокойно и почиват предимно възрастни туристи и семейства с деца, коментира Иванова.

Да бъдат проверени туроператорските фирми, които водят в България гости за алкохолен туризъм, призова по време на срещата хотелиерът Веселин Налбантов и уточни, че става въпрос за оператори от Скандинаввието, Германия.

Постепенно нещата по морето започват да се променят, отчетоха хотелиерите. Така например тази година баркроуловете били ситуирани само в заведенията, няма ги нелицеприятните гледки от голи и пияни туристи по алеите, а пък и туроператорите сключвали договори за повече културни събития.

Print Friendly
FacebookСподели