Календерска: След като загубят изборите, Лилков и Нотев отново ще се скрият в парламента

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM


Най-богатият българин ме натиска да спра битката за чистата вода на София

Кандидатът за кмет на София Мария Календерска на „България без цензура“, разби опонентите си в първия телевизионен дебат преди местните избори. Тя бе единствената дама сред кандидатите за поста в студиото на „Тази сутрин“ по bTV, след като Йорданка Фандъкова отказала да участва в публичния диспут. Да сблъскат идеите си за развитието на София освен Календерска в предаването участваха Вили Лилков, Михаил Мирчев и Явор Нотев.

„Ще остана в общинския съвет, ако не спечеля изборите и ще се боря срещу статуквото и за интересите на софиянци, а вие ще се върнете на топлите си местенца в парламента“.  С тези думи кандидатът за кмет на София Мария Календерска се обърна към опонентите си Лилков и Нотев, които са и депутати в 43-тото НС. Повод за думите й беше изказване на Лилков, в което каза, че няма неща, които смята за нередни и противозаконни в сегашното управление на София, а само не добре направени. „Възхитена съм от джентълменството му, та все пак той е бил общински съветник от 15 години“, отговори му Календерска.

Последва опит на Лилков да направи словесен сблъсък с единствената дама в студиото, но не успя. Календерска го срази още с първите си думи по отношение на конкретните проблеми на София, визирайки битката за чистата вода на столицата. „Аз съм единственият кандидат-кмет, който беше притискан от най-богатия българин, опитващ се в момента да застрои сметище на 800 метра от река Искър, която ще потече по чешмите на всички софиянци. От „Геотехмин“ – фирмата – собственост на г-н Цоло Вутов, популярен като най-богатият българин, която иска да си построи сметище за 7.8 млн.лв, ми се обадиха, за да ме принудят да замълча, но няма да успеят. Не може здравето на софиянци да плаща цената на богатството на Вутов. А Вие, г-н Лилков как водите тази битка, като бяхте общински съветник, когато е приватизирана „Софийска вода“, пречихте този договор да бъде преразгледан“. Лилков се опита да се оправдае, че не е бил на гласуването в общинския съвет, при което Календерска го удари с финален факт – „Бил ли сте назначен в „Софийска вода“ след приватизацията й?“. Той призна гузно, увъртайки, че е напуснал след това по собствено желание. Водещата Жени Марчева пък засече Лилков с думите: „Погледнете я в очите, има прекрасни сини очи“.

Докато Мария Календерска говореше за битката за водата на София, която води от няколко седмици, Мирчев бе зает да коментира предателството на Георги Кадиев към партията му БСП и да говори за сблъсъка на местни и пришълци в столицата, в който надделявало пошлото, увъртайки, че не бил спец по градоустройството за да говори с конкретика за проблема, а юрист. По повод кандидатурата на Георги Кадиев Календерска обяви, че той обслужва изцяло интересите на ГЕРБ като отвлича вниманието на избирателите от основните проблеми. Сега Кадиев няма да има никакъв шанс за успех на изборите, така както не е успявал на двата провалени вота за София, когато цялото БСП е било зад него.

„София трябва да е град, в който да се строи с концепция. Не може да се строи толкова скъпо и никой да не говори за пари. Проблемите на София са не това, за което говорят Фандъкова и Лилков, а това, за което те не говорят“, каза Календерска, докато попълваше плик с процентите, които смята, че ще вземе от гласовете на местните избори.

Print Friendly
FacebookСподели