И този път правилото „Фани”* така и не се приложи на турнира по петанк в Несебър

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

 Международният турнир по петанк, организиран от Дамския спортен клуб и приятели по петанк-София се проведе за пети пореден път под патронажа на председателя на Общинския съвет-Несебър Благой Филипов.

На турнира се събраха над 50 състезатели, сред които имаше участници от Германия и Словакия.Състезанието се проведе на северната панорамна алея в новата част на Несебър за 3 дни в 4 дисциплини: „триплет”, „дублет”, „тет а тет” и „избиване”.

В крайното класиране в „триплети” на първо място се класира отбор „Джимакс” в състав: Джими, Христо и Емануил; на второ място е  „Пловдив-1”: Янко, Въльо и Станчо; на трето „Отбор – Русеви”: Емил, Орлин и Иво.

В „дублети” първи стана отбор „Яба даба ду”: Вилхем и Джими; втори са „ Пловдив-1”: Янко и Въльо; трети „Макс”: Христо и Емануил.

В „Tет а тет” – жени: първото място бе за  Румяна Чолакова;  второто-за  Ралица Манчева;  третото- за Диана Михайлова.При мъжете първи стана  Удо от Германия; втори е Щефан, също от Германия;  трети е Петко Манчев.

В „Избиване” при жените първа се класира Даниела Дикова; втора – Румяна Чолакова; трета- Ралица Манчева.При мъжете първи е Михал от Словакия; втори- Вилхем Балтаджян; трети- Стефан Иванов.

                                                                    Максим МОМЧИЛОВ

___________________________________________________________________________                                *  При аматьорската петанка съществува правило, че ако единият отбор загуби 0:13, играчите на другия си свалят панталоните.Правилото се казва „Фани“,тъй като е въведено от една френска любителка на играта на име Фани.И при провеждането на петия турнир в Несебър  така и не се стигна до такъв резултат .                                                                                                                                                             

 

 

Print Friendly
FacebookСподели