И тази година община Несебър ще се присъедини към кампанията „Да изчистим България за един ден”

И тази година община Несебър ще се присъедини към кампанията „Да изчистим България за един ден”. Този път датата избрана за почистването на замърсени терени на територията на нашата държава...
| Източник:

И тази година община Несебър ще се присъедини към кампанията „Да изчистим България за един ден”. Този път датата избрана за почистването на замърсени терени на територията на нашата държава е 20.04.2013 г. От общинска администрация са избрали някои терени и са организирали почистването им:

• Северна крайбрежна алея гр. Несебър – нова част;
• Замърсена площ от 2 дка в м. „Касада” в землището на гр. Свети Влас;
• Крайбрежна плажна ивица ПИ 53045.225.86 и дере ПИ 53045.225.84 в гр. Обзор
• Пътя за „Първомайска поляна” ПИ 53045.560.17 в м. „Седлото” в землището на гр. Обзор.

На посочените места нерегламентирано са изхвърлени битови и строителни отпадъци. Почистването им ще стартира на 20.04.2013 г. в 9.30 часа.
Освен предвидените от общината места, върху картата на кампанията са маркирани още такива за почистване от граждани на община Несебър. За предотвратяване и намаляване на риска от струпване на събрани от граждани отпадъци, на 20.04.2013 г. и в следващите няколко дни, ще осигурим приоритетно и поетапно извозване на събраните количества отпадъци по места, в зависимост от риска за всяко населено място.
Инициативата „Да изчистим България за един ден”, започнала през пролетта на 2011 г., е част от световното движение “Let’s Do It World!”, което стартира преди 4 години в Естония. Оттогава опитът „чистене на една държава за един ден“ се предава от страна в страна.
У нас над 322 000 души почистиха повече от 2500 мръсни зони и над 530 незаконни сметища в националната акция на 12 май 2012-а.
Повече от 7 милиона души в целия свят се включиха в еднодневни акции за почистване на света през 2012 г. Българските доброволци са сред първенците в световното движение „Let’s Do It World!”, част от което е кампанията „Да изчистим България за един ден!”. Събраните над 26 хил. тона отпадъци нарежда българския отбор на първо място по ефективност в деня за чистене, a по численост на доброволците ни изпреварват само шведските доброволци.

Print Friendly
FacebookСподели