Историята и младите в очите на Почетният консул на Русия в Бургас

Историята и младите в очите на Почетният консул на Русия В много свои изказвания и чрез участията си на десетки събития свързани с младежта, почетният консул на русия в Бургас, ...
| Източник:

Историята и младите в очите на Почетният консул на Русия
В много свои изказвания и чрез участията си на десетки събития свързани с младежта, почетният консул на русия в Бургас,  Тонко Фотев изказва своето мнение за подобряване познанията на младежта към историята на България и Русия.

В интервюта  Фотев коментира и докъде е достигнала идеята за създаване на училище в Бургас, в което да се преподава по руски стандарти, на руски език и наблягайки на исторически данни и факти. За медиите, той казва, че преговори продължават да се водят и те са на най-високо равнище.

По инициативите за реализиране на проекта работи, както община Бургас начело с кмета Димитър Николов, така бива обсъждана от Посланика. Последният разпорежда да бъде направена инвестиция, чрез образованието на Руската федерация. Нещата, въпреки, че са достигнали до най-високи нива в Министерството на образованието, все още има множество въпроси, които предстоят да бъдат решавани. „Започва руска инвазия на децата в Бургас.“ – казва още Тонко Фотев.

На запитване, какъв е броят на деца, записани в български училища за региона на морският град, Почетния консул споделя още, че тези статистики се изготвят с голяма точност от самата община, докато в самите консулства няма данни и отчети, какъв е броят на чуждестранни граждани. Фотев изясни още, че хората мигранти не са длъжни да се регистрират като такива, уточнявайки след това дали са временно пребиваващи или са постоянни граждани дошли от Русия.

Наред с това в не едно от изявленията си почетния консул изказва мнение, че младите трябва да са запознати с история и настоящето на Русия, а за това могат да допринесат и дните на честване на руската култура.

С болка Тонко Форев изказа заключенията си до момента, че новото поколение не почита и не се отнасят с уважение към тази страна, за разлика от своите родители. За да се промени настоящата тенденция могат да допринесат и новите предстоящи събития като честването на юбилея на Русия, който ще се състои в предстоящата година. За целта трябва всичко да бъде организирано добре с пълна и интересна програма, която да се хареса най-вече от младите. Към това се стреми уважавания Тонко Фотов, който се и надява с помощта на спонсорите и съдействието на община Бургас да реализира празника подобаващо.

В допълнение на призива си към младите, Тонко Фотев споделя и, че датата 9-ти май е паметна, а на нея всеки трябва да се замисли за милионите жертви и героите, загинали за родината си. Корените на всяка страна са заровени в историята й, ето защо тя трябва да се пази от младото поколение.

Print Friendly
FacebookСподели