Изнасяме простащина и боклук за Гърция!

| Източник:

 

 

Отново се излагаме пред чужденците! След като затрупаха с боклуци и воня българското Черноморие, дивакуващи нашественици се прехвърлиха към Гърция.

Както е в цяла Европа, така и при съседите, дивокъмпингуването е забранено и номерът им не минава. Глобите са солени и полицията се намесва веднага, а възмутеното население оказва бурен отпор за премахването на българските катуни.

 

Поредна намеса на полицията предизвика появата на незаконни къмпингари в района на с. Миродато, област Ксанти през последните дни, съобщава гръцкият информационен портал THRAKITODAY.COM.

 

Става въпрос за посетители от България, които са разположили палатки върху най-оживеният плаж на областта, точно до обособения съществуващ къмпинг, ползвайки нахално и безплатно, както прохладата на дърветата които са до оградата, така и близостта до морето.

 

Свободното къмпингуване е забранено от закона в Гърция, поради което местната  управа е предупредила къмпингуващите, че нарушават разпоредбите и трябва да напуснат незабавно. Освен самите палатки, са били поставени още и дървени постройки върху пясъка.

 

На 21.07.2015 г. вече един път полицията е премахнала нарушителите, но същото нещо се е наложило и на следващия ден за отстраняване отново на същите незаконни къмпингари. Освен демонстрираното безочие на конкретните ни сънародниците, от THRAKITODAY.COM подчертават, че появяването на български дивакуващи лица по крайбрежието на Северна Гърция води до големи натрупвания на отпадъци и замърсяване, тъй като повечето от тях изхвърлят боклуците си свободно сред природата, точно както са свикнали в България. Това поведение в страната ни се толерира от много правителства подред.

 

От THRAKITODAY.COM информират още, че не е за първи път да се появяват в района незаконни къмпингуващи от България. Много често органите се натъкват не само на палатки, но и на каравани поставени направо върху плажната ивица.

От агенцията споделят още, че компетентните органи действат решително за опазване на природата, спазване на гръцките закони и веднага след като се установи присъствието на незаконно къмпингуващи лица, се предприемат съответни действия, така че да бъдат информирани хората за забраната за незаконно къмпингуване, както и да се санкционират и отстранят нарушителите.

 

За картината на това грозно явление по българското морско крайбрежие, очаквайте актуална информация от НАБЧ в близките дни, която в момента извършва проверка по Черноморието.

 

 

Източник: THRAKITODAY.COM

http://www.thrakitoday.com/2015/07/fitrosan-xana-paranomes-skines-sto-mirodato-xanthis-paremvasi-tis-astinomias.html

 

 

УС на „Национална асоциация Българско Черноморие”


Print Friendly
FacebookСподели