ИЗЛОЖБА СЕ ПРЕВЪРНА В ТРАДИЦИЯ

  Стана традиция учениците от СОУ”Любен Каравелов”- Несебър, които се обучават в ателие „Дървообработване и дърворезба” по проекта УСПЕХ да приключват заниманията си с изложба.                                                                                                                                    Под ръководството на...
| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

 

Стана традиция учениците от СОУ”Любен Каравелов”- Несебър, които се обучават в ателие „Дървообработване и дърворезба” по проекта УСПЕХ да приключват заниманията си с изложба.                                                                                                                                 

 

Под ръководството на преподавателя Борис Цветков те усвоиха тънкостите на резбарството. С желание , упоритост и много въображение , въоръжени с длета  младите таланти сътвориха разнообразни предмети от липа. Изложбената експозиция включва дървени медальони, подложки за горещи съдове, кутии за  моливи, табели, рамки за икони, столчета. Внимание привличат майсторски резбована икона на Света Бoгородица, пано с търновски къщи и момиче със стомна.

Според участниците в ателие „Дървообработване и дърворезба”  посещаването на часовете по резбарство е чудесен начин за осмисляне на свободното време и школа за придобиване на много полезни умения и навици.

                                                                                    Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly
FacebookСподели