ИАРА-Бургас проведе среща с рибарско сдружение „Морски сговор”

| Източник:

Ръководството на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА)-Бургас проведе среща с членовете на рибарско сдружение „Морски сговор” в Ченгене скеле. Началникът на отдел „Рибарство и контрол” Николай Иванов заедно с главен инспектор Тодор Иванов и Главен директор на Главна дирекция „Рибарство и контрол“ Тодор Ангелов обсъдиха с председателя на организацията Димитър Янчев възможности за промени, свързани с регистрирането на лодките за риболов.

„Коментирахме отпадането на задължението на капитаните на риболовни кораби с обща дължина под 10 метра за освобождаване за водене на риболовен дневник за стопански риболов. Така рибарите ще бъдат улеснени откъм процедури, свързани с документация. Това ще е първата от поредицата среща, които инициирам с рибарски сдружения, за да може отблизо да се запознаем с техните предложения и проблеми”, коментира Николай Иванов.

В рамките на срещата в Ченгене скеле бе обсъдена и Оперативна програма „Морско дело и рибарство”, проблеми, свързани с бракониерството и възможни реформи в рибарския сектор.

Print Friendly
FacebookСподели