ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА-24 МАЙ КАРТА НА ПРИМОРСКО – В НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН У НАС

Най-големият електронен магазин в България – store.bg, взе правата за разпространението на Туристическата карта на Община Приморско за сезон 2013. Това става, ден преди празника на град Приморско – 24...
| Източник:

Най-големият електронен магазин в България – store.bg, взе правата за разпространението на Туристическата карта на Община Приморско за сезон 2013. Това става, ден преди празника на град Приморско – 24 май, който се отбелязва в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Картата е създадена по инициатива на Община Приморско и „Приморско клуб” ЕАД, за да улесни големия туристически поток през този сезон.

За радост на еколозите, на картата са представени едромащабно всички природни забележителности, включително пясъчните дюни, плажове, пейзажи и културно наследство. Мегалитния комплекс – древно тракийско светилище, е заснет от специализирана летяща платформа. Открит е  древен морски път на полуострова на Приморско.

Всеки загрижен за природните богатства на черноморската община, може бързо и лесно да сдобие с ценната карта.

Ето и коментара на експертите за новата Туристическа карта на Приморско, за сезон 2013:

„Богато илюстрирана дипляна за цялостното природно и културно-историческо богатство на общината и региона. За осъществяването на проекта са привлечени едни от най-добрите български картографи, консултанти и графични дизайнери. Проектът е подкрепен от Българската картографска асоциация и „КартПроект“, научен консултант е проф.дин Иван Карайотов, а графичният дизайн е на „Амко” – Бургас. Издаването на тази карта е само начална стъпка към прилагането и изпълнението на новата стратегия на Община Приморско за културния и екологичния туризъм. Туристическата карта е сгъваема и двулицева. В нея се съдържат детайлни карти както на Приморска Странджа и нейното крайбрежие, така и на природо-историческия комплекс „Ропотамо“. Картата на резерват „Ропотамо“ е с М 1:23 500.”

Най-лаконична е оценката на един от собствениците на спортни самолети на Летище – Приморско: „по картата може не само да се ходи, а и да се лети…”


Туристическа карта на Община Приморско е двуезична и съдържа легенда на английски език.Размер на разгънатата карта – 66 x 97 cm.”

Print Friendly
FacebookСподели