ЗАСЛУЖЕНИ ОТЛИЧИЯ ОТ „ПРАЗНИЧНИЯ КАЛЕНДАР НА БЪЛГАРИТЕ”

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

 

Три златни, два сребърни и един бронзов медал спечелиха ученици от СОУ”Любен каравелов” – Несебър в първия дистанционен етап на организираното от педагогическа асоциация „Образование без граници“ Национално състезание по История на България на тема „Празничен календар на българите”.

Участниците решаваха тест по темата в рамките на един учебен час от 45 мин. Въпросите бяха разнообразни и пряко свързани с българските празници, традиции и обичаи.
6-класниците Дарина Ганчева, Виктория Генчева и Иван Кронев са носителите на златните медали. Виктор Байчев ( 6 кл.) и Ивана Караманова ( 5 кл.) са сребърни медалисти. 5- класничката Радина Казакова получи бронзов медал.

На стилна церемония в заседателната зала Тодорка Желязкова – директор  на несебърското училище поздрави лауреатите и техния преподавател по история и цивилизация Мариана Димова. Тя пожела успешно представяне и на          вторият дистанционен етап, който ще се проведе в периода 22-29 февруари 2016 и ще бъде на  тема „История на Второто българско царство (1185-1396 г.)“.
Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly
FacebookСподели