ЗАПОЧНА НОВИЯТ СЕЗОН НА ТРЕНИРОВКИТЕ ПО ФЕХТОВКА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

| Източник: Яна Христова

  Със старта на новата учебна година започна и новият сезон на тренировките в двата фехтовални клуба в община Несебър – в град Несебър и град Свети Влас. Началото на заниманията по фехтовка в Несебър датира от февруари 2011 г., когато със съдействието на кмета на община Несебър Николай Димитров в нашия град се създаде фехтовален център. Центърът е създаден от Фехтовална академия „Васил Етрополски”, която носи името на единствения българин, печелил световна титла и световна купа по фехтовка.

 Благодарение на съдействието и помощта на общината и професионализма на Диан Зайков -  регионален директор на академията, дейността на фехтовалния център привлече деца и ученици от различни възрасти, желаещи да се занимават с този аристократичен спорт. Тренировките по фехтовка се утвърдиха като една от успешните форми на извънучилищни дейности, допринасяща за осмисляне на свободното време на учениците.

 От началото на 2012 г. в общината вече функционират  двата фехтовални клуба – в Несебър и Свети Влас, а интересът сред подрастващите продължава да нараства. През януари т.г. младите несебърски фехтовачи демонстрираха усвоените умения и защитиха първо и второ нива в програмата „Първи стъпки във фехтовалното изкуство” в Първото състезание по фехтовка за Бургаска област.

     И през тази учебна година тренировките в община Несебър ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 1715 до 1815 часа във физкултурния салон на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – Свети Влас, и от 1900 до 2000 часа във физкултурния салон на СОУ „Любен Каравелов” – Несебър. Всеки желаещ може да получи подробна информация на тел. 0888/708-654 или от сайта на Фехтовална академия „Васил Етрополски” www.etropolskifencing.com  и да стане част от общността на несебърските мускетари.

 

Print Friendly
FacebookСподели