ЗАПОЧВА НОВИЯТ СЕЗОН В СЪСТЕЗАНИЯТА ПО СПОРТНИ ТАНЦИ

| Източник: nessebar-news.com

Заедно с новата учебна година за детските танцови двойки, състезатели на Клуб по спортни танци „Несебър”, започва и новият състезателен сезон. Шестокласниците от СОУ „Любен Каравелов” Самуил Лечев и София Коларова – една от утвърдените танцови двойки в Несебър, също се подготвя усилено за предстоящите състезания. Именно тяхното участие в шоуто на Нова телевизия „Вип денс” през 2009 г. привлече към дансинга много връстниците им и даде силен тласък на интереса към спортните танци в Несебър.

Двамата са финалисти на всички открити национални турнири по спортни танци през 2009, 2010 и 2011 г., носители на златни, сребърни и бронзови медали, носители на Купата на община Несебър за 2010 г., пети в България на Държавното първенство – І ранг през 2010 г. и две поредни години – 2009 и 2010 са включени в Списъка на успелите деца на България на Фондация „Димитър Бербатов”. Самуил и София започват състезателната си дейност през май 2009 г. в клас 11Е и след поредица добри постижения след една година преминават в по-високия състезателен клас 11Д.

От началото на 2011 г. са състезатели в клас 13Д и донасят на своя Клуб и на Несебър 4 златни и 2 сребърни медала. В предстоящите състезания те вече са с достатъчно точки, за да се състезават в следващия клас – 13С. На многобройните детски танцови двойки от Несебър, повечето от които също са финалисти и носители на медали в открити национални турнири по спортни танци, предстоят състезания в Ямбол, Поморие, Сливен, София, Казанлък, Русе и Бургас.

В тези градове до края на 2011 г. ще се проведат турнири по спортни танци от спортния календар на Българската федерация по спортни танци, в които децата на Несебър ще мерят сили с най-добрите и ще отстояват вече безспорния авторитет на Несебърската танцова школа.

’530′ height=’300′ http://www.youtube.com/watch?v=_5EGsIIte-0[/pro-player]

Print Friendly
FacebookСподели