ЗАМЕНИХА МОРСКИЯ БРЯГ С ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

30 ученици  от СОУ”Любен Каравелов” – Несебъ,р организирани от началните учители Наталия Антонова и Пенка Ганчева, почиваха в детски лагер „Беклемето”.

 

Децата замениха морския бряг  с една от най-красивите части на национален парк „Централен Балкан”. След напрегнатите дни в училище децата се отдадоха на активни и атрактивни развлечения и пълноценен отдих.

Ежедневието на лагерниците беше изпълнено с разнообразни прояви като: стрелба с лък и арбакан, планински тролей, въжен парк „Катеричка”, ориентиране в природата, походи,вечер на таланта, карнавал, конкурс за най-щура прическа, занимания по грънчарство и пирография, пикник и др. Край лагерния огън несебърските ученици научиха интересни факти за  местната флора и фауна, легенди и история.

По време на лагера за децата бяха организирани екскурзии до Троянския манастир, приронаучния музей в с.Черни Осъм и гр. Карлово, където посетиха родната къща на Васил Левски.

В разгара на лятото 40 деца  от Несебър, водени от Наталия Антонова и Пенка Ганчева, ще отмарят в Международен приключенски езиков лагер „Пицас Камп” (Pitsas Camp) на о.Тасос.

                                                Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly
FacebookСподели