Семействата на политици от Зелените получиха предизборно милиони от МОСВ

| Източник: Национална асоциация „Българско Черноморие”

 

Броени седмици след като МОСВ скандално назначи Тома Белев във ВЕЕС и Катерина Раковска в комисията, наблюдаваща Оперативна програма „Околна среда“, предупрежденията ни се сбъднаха – техните НПО-та започнаха да печелят поръчки за милиони левове (http://bg03.moew.government.bg/bg/node/130, http://bg03.moew.government.bg/node/131).

Съгласно решение на МОСВ от март месец, WWF  България (управлявано от Весела Кавръкова – жената на Тома Белев) и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ (в чийто управителен съвет е самата Раковска) печелят около 1 милион лева за анализ на съображения „свързани с биологичното разнообразие, в секторните политики и законодателство“. Бая анализиране ще падне за 1 милион лева и то на закони, които вече са анализирани, преминали обществени обсъждания, някои преминали и оценка на въздействието и накрая гласувани и приети. А всичко това се получава точно преди местните избори, когато ПП Зелените ще направи пореден отчаян опит да събере над 1% и да докопа държавна субсидия. НАБЧ им напомня, че това са общински, а не парламентарни избори, но въпреки всичко опитите продължават.

След безсрамното влизане на Белев и Раковска в органите около МОСВ, схемата на еко-рекетьорите за източване на държавни пари и рекетиране на бизнеса се изясни кристално. Белев и Раковска са в министерството. Жената на Белев е шеф на WWF и усвоява милиони държавни пари. Самата Раковска е както във WWF, така и в БАЛКАНИ и също усвоява милиони. В управителния съвет на БАЛКАНИ са още Андрей Ралев, който към днешна дата е ковчежник на ПП Зелените, а също изпълнява програмите „Прозрачни планини” с Тома Белев и Андрей Ковачев (мъж на Раковска) и „Зелени Закони” отново с Тома Белев, както и Петър Шурулинков (кандидат депутат на Зелените в Кюстендил) и Александър Дуцов – виден зелен активист.

Зеленият октопод стана толкова силен и мощен, че е на път да се срине под собствената си тежест. Надъхани от връзките си в министерствата и спечелените десетки милиони от държавата, активистите на ПП Зелените влязоха официално в органите около държавната власт. И за тях ще е почти невъзможно да скрият пипалата от неправителствени организации, чрез които източват държавния бюджет и рекетират бизнеса.

Ще се осмели ли най-накрая някой в Министерски съвет или прокуратурата да пререже тези престъпни схеми, когато вече са кристално ясни и на безсрамен показ пред цялото общество?

От замерянето с пачките не бяха „пожалени” и други „специални” сдружения като Българско дружество за защита на птиците, СНЦ „Зелени Балкани“ – Пловдив и Стара Загора, Сдружение за опазване на дивата природа, РС – БАЛКАНКА 2009 – Благоевград и други (http://bg03.moew.government.bg/bg/node/105). От ударите на финикийски знаци толкова ги заболя, че даже забравиха да се оплачат! Да си пируват с усмивка, докато народа мре през зимата!

От УС на Национална асоциация „Българско Черноморие”

Print Friendly
FacebookСподели