Дружеството на инвалидите в Несебър чества двоен празник

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

 При безупречна организация несебърската структура към Съюза на инвалидите в България /СЮБ/чества двоен празник.Това е така,защото отбелязването на Международния ден на хората с увреждания съвпадна с първата годишнина от създаването на организацията в община Несебър.

Безупречната организация бе на членовете на управителния съвет на организацията под умелото ръководство на неговия председател Паша Белчева.Тя бе човекът,който лично посрещаше пристигащите,приветства присъстващите в ресторанта на 4-звездния хотелския комплекс „Виго”,а от друга страна се превърна и в приемаща поздравления.

Празникът бе почетен и от председателя на Общинския съвет в Несебър Благой Филипов,за който се разбра,че освен всичко друго е и лично ангажиран в решаването на съществуващите и възникващите проблеми на хората с увреждания на територията на общината,тъй като преди  време също е претърпял инцидент,довел до трайно увреждане на нерв на ръката му.                                                                                                                                                           

И той, и Паша Белчева за принос към развитието на несебърската организация,учредена от десетина човека и увеличила са нови 100 членове за една година,получиха поздравителни адреси от Живка Вълева-председател на Регионалната организация на СИБ-Бургас.Поздравления отправиха и представителите на СИБ от Айтос и Созопол.

След това дойде ред на песните и танците на дансинга.Градусът на настроението повишиха изпълнителите от Обединената школа по изкуствата към Община Несебър.             

По време на тържеството бе оповестено,че по единодушно решение на Общинския съвет до края на годината СИБ-Несебър ще се сдобие с оборудвана клубна база.

Print Friendly
FacebookСподели