Драгомир Попов:Изборите в Несебър не са предрешени!

| Източник: Интервю на Силвия Великова

Драгомир Иванов Попов

е роден на 13.07.1962 г. в гр. Несебър

Основното си образование завършва в ОУ „ Л. Каравелов” гр. Несебър през 1977г.

Средното  си образование завършва в ПГ „ Георги Димитров” гр. Поморие прз 1980 г.

Висшето си образование завършва в ВИИ „ Карл Маркс” /сега УНСС/ гр. София през 1986г.

От 1986 г. до 1992г. работи в Завода за роботизирани технологични комплекси /роботиката/ в гр. Несебър

От 1992 г. до сега се занимава с частен бизнес

Три мандата общински съветник в Несебър.

Зам.областен председател на ПП“АБВ“ в Бургаска област.

Семеен с две деца.

……………………………………………………………..

Интервю на Силвия Великова

КАК ПП”АБВ”УЧАСТВА В МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ В БУРГАСКА ОБЛАСТ ?

-ПП „АБВ” участва за първи път в избори за местни органи на власта . В 12 от общо 13 общини на Бургаска област ние участваме под различни форми, самостоятелно или в местни коалиции. В общините Бургас , Средец и Царево имаме собственни кандидати за кмет на община и самостоятелни листи за общински съветници , в общините Айтос , Малко Търново и Несебър участваме със самостоятелни листи за общински съветници , а в останалите общини сме в леви и лявоцентриски коалиции.

КАК „АБВ” УЧАСТВА В МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ?

-В община Несебър ние формирахме самостоятелна листа от високообразовани и кфалифицирани личности. Хора от различни поколения , млади , които със своята енергия , идеи, ентусиазъм и съвременно образование  ще  допренесат за новото и модерно развитие на общината. Хора от нашето поколени , които на базата на своя опит и доказани през годините качества и работа за обществото да внесат промяната необходима за възраждането на нашата община . По този начин ние обединяваме различните поколения и постигаме приемственност между тях.

КАК ОЦЕНЯВАТЕ ПРЕДИЗБОРНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР  ?

-Прави впечатление , че на тези избори кандидатите за кмет на общината и листите за общински съветници са доста по-малко от предходните. Предизборната кампания е доста по вяла , но така изглежда само на повърхноста. Проблемите с корпоративният  вот , регистрираните външни избиратели , които в момента са 1200 души , както и купуването на гласове , макар и в по-малък размер са факт. Но нагласите на гражданите на община Несебър са за тотално противопоставяне на незачитане на техният избор , на подмяна на вота им и на това други да решават вместо тях , кой ще участва в управлението на общината. Аз съм напълно убеден , че състава на общинския съвет ще е коренно променен.

 

КАКВО СМЯТАТЕ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ?

-Управлението на община Несебър трябва да бъде открито и прозрачно. Не може повече от 50 проблема заложени като дневен ред на общинския съвет , включително и бюджета на общината за над 60 милиона лева да се разглеждат за 40 минути. Заседанията на общинския съвет трябва да бъдат излъчвани в медиите, за да могат гражданите да получават пълна и навременна информация за решенията му , както и за работата на общинската администрация Като лява партия, ние сме за подкрепа и създаване условия за развитие от страна на общината на малкия и среден бизнес , чрез облекчаване на административната тежест и подкрепа  на инициативата на жителите на общината.

В сферата на образованието.

Ние от „АБВ“ предлагаме от общинския бюджет да се създаде фонд за допълнително материално стимулиране на учителите за постигнати резултати в качеството на обучение.
Например :
- Постигнати резултати в общински, областни , национални и международни състезания по различни учебни дисциплини
-Постигнати резултати в спортни прояви
-Организиране ,обучение и ръководене на различни извънкласни дейности по интереси на учениците
-Постигане на високи резултати в качеството на образование на отделни класове
-Спечелени проекти от училището или от отделни колективи по европейските програми
И това стимулиране не трябва да е символично , защото учителите трябва да се почувстват наистина оценени.

В сферата на здравеопазването предлагаме :

. В „Здравната къща “ да бъдат канени светила на българската медицина . Професори , доценти , лекари доказали се в своята област не само в страната ,но и в Европа . Специалисти , които не само практикуват ,но и преподават в медицинските университети в страната и чужбина, кардиолози , педиатри. ортопеди и от всички други специалности , които да приемат не по-малко от една седмица само граждани на общината срещу представяне на лична карата , като хонорарите им бъдат заплащани от общинския бюджет. По наши разчети за една година това би коствало на община Несебър не-повече от 100 000 – 120 000 лв. , а сега- погледнете отново числото по горе. Какъв би бил ефекта:

1. Оказване на възможно най-високо кфалифицирани помощ и консултации на гражданите на общината .

2. Спестяване време и средства за пътуване и престой в София , Пловдив , Варна и др. отдалечени градове на страната

3. Спестяване средства за преглед , които при такива специалисти не са никак ниски.

4. Спестяване време за чакане да бъдеш приет за преглед и консултация , което понякога е с продължителност  месеци.

5. Навременна превенция , която много често е решаваща за лечението на тежки заболявания.

II Да се задели сумата от 30 000 лв. годишно за най необходимите и животоспасяващи лекарства за Спешна помощ – Несебър .

III. Да се назначат фелдшери и медицински сестри към „Здравната къща“ , като по този начин се осигурят медицински лица във всички съставни селища на общината през всеки един работен ден.

Един от наболелите въпроси , който вече 25 г. не е решен напълно е визстановяването на земите на жителите на община Несебър. И до момента никой не е наясно с какви активи разполага община Несебър .Ние ще настояваме да се оповести публично следната общинска собственост :

  1. Колко са регулираните ощински   поземлени имоти , с каква квадратура са и къде се намират
  2. Колко декара е земеделската замя общинска собственост и как се стопанисва ,получава ли общината рента или наем и колко
  3. Колко декара е общинския горски фонд и какви са приходите от него

 

Накрая бих искал да поставя може би най-наболелия проблем в областта на турзма на територията на общината. А именно стопанисването на плажните ивици.

С решение на министъра на Регионалното , концесиите на южен плаж Несебър и централен плаж Обзор ще бъдат прекратени. Ние ще предложим на общинския съвет Общината да участва в конкурса за отдаване на концесии на тези плажове за да може тя да ги стопанисва. По този начин ще се разреши проблема с цените и свободните зони и няма да отблъскваме туристите почиващи в нашите прекрасни градов и села.

КАКЪВ Е ВАШИЯТ ПРИЗИВ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗБОРИТЕ НА 25 ОКТОМВРИ ?

-Уважаеми госпожи и господа ,

Не се подавайте на внушенията , че изборите са предрешени . Какъв ще бъде резултата на 25. октомври зависи единственно и само от самите Вас. Нека докажем, че докараните с автобуси от вътрешността на страната , купените гласове и корпоративният натиск няма да променят волята Ви,  кой ще бъде кмет и кои ще бъдат общински съветници. Нека да докажем , че гражданите на община Несебър са мислещи и свободни хора. Затова трябва всички ние  на 25 октомври да отидем до урните и да гласуваме така , както ни повелява нашето вътрешно убеждение.!

Гласувайте с № 7 в бюлетината за кандидати за общински съветници.Ние от листата на ПП”АБВ” няма да ви разочароваме!

Print Friendly
FacebookСподели