ДЕЦА ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР СА СРЕД „УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ”

| Източник: nrssebar-news.com

 

Деца от община Несебър отново са в списъка на успелите деца на България. Номинациите и списъкът се публикуват в сайта на Фондация „Димитър Бербатов” през март, а в края на годината се издава и специален алманах. Несебърските деца, представени на страниците на престижния алманах са Станислав Иванов, Григория Николова, Самуил Лечев и София Коларова. Те са  номинирани от Фондация „Димитър Бербатов” за успели деца на България за 2014 година като състезатели по спортни танци. Самуил и София са сред успелите деца на България за шеста поредна година, а Станислав и Григория са сред номинираните вече за втори път. Младите танцьори получават признание за класиране на призови места в състезания по спортни танци. През 2014 година те са носители на златни, сребърни и бронзови медали от престижни национални и международни турнири.

Номинациите могат да се разгледат в сайта на Фондация „Димитър Бербатов” на следните линкове:

Станислав Иванов и Григория Николова:

http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/910

Самуил Лечев и София Коларова:

http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/805

Успехите на децата продължават и през 2015 г. След два златни, два сребърни и два бронзови медала през пролетния състезателен сезон, на Държавното първенство в Албена в началото на юли, Станислав Иванов и Григория Николова станаха шампиони на България по латиноамерикански танци за юноши младша възраст. От лятото на т.г., след като Григория прекрати състезателна дейност, партньорка на Станислав стана Любомира Тодорова. Двойката постигна успехи и донесе медали още на първите състезания през есента.  Самуил Лечев и София Коларова през настоящата 2015 г. преминаха в по-голяма възрастова група – младежи, в която се вписаха с поредица от 11 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.

Заедно с удовлетворението от признанието и успехите, децата и техните родители споделят и своята благодарност към община Несебър за подкрепата и насърчаващата политика към децата с изявени дарби.

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели