ДЕЦАТА ОТ ОДЗ „МЕЧО ПУХ” В РАВДА ОБЛЕЧЕНИ В КРАСИВИ УНИФОРМИ

| Източник: Яна Христова

На 1-ви октомври т.г. възпитаниците на ОДЗ ”Мечо Пух” в курорта   Равда ,община Несебър ,облякоха за първи път красивите униформи на детското заведение. Идеята за униформа на детската градина – поредно доказателство за креативността на директора и екипа на ОДЗ ”Мечо Пух”, се ражда в края на миналата учебна година.

Споделена с родителите, иновативната идея не само ги въодушевява, но и сплотява и мобилизира родители и учители за нейното осъществяване. Красивите униформи – избрани от родителите, са изработени от добре подбрани материи, удобни за ежедневно носене и лесни за поддържане.

Мария Нанева – директор на детското заведение, споделя, че в това начинание екипът се ръководи от убеждението, че униформата като символ на принадлежност към детската градина е важна за самочувствието и мотивацията на децата.

В първия ден, в който облякоха униформите, децата изглеждаха не само красиви, но и видимо доволни и споделиха, че харесват униформите си и се чувстват комфортно в тях.

Успешното въвеждане на униформа на детската градина е безспорен принос на ОДЗ „Мечо Пух” в практиката на подготовката на децата за училище.

Print Friendly
FacebookСподели