ДЕТСКИ ГРАДИНИ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР УЧАСТВАТ С ДОКЛАДИ В КОНФЕРЕНЦИЯ

| Източник: Яна Христова

ДЕТСКИ ГРАДИНИ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР УЧАСТВАТ С ДОКЛАДИ В КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРЕДУЧИЛИЩНО ВЪЗПИТАНИЕ

 

Две общински детски заведения – ЦДГ „Моряче” – град Несебър и ЦДГ „Пролет” – село Тънково, представиха успешно община Несебър на научна конференция с презентиране на добри практики „Децата и големият свят”. Конференцията, която се проведе от 1-ви до 3-ти юни т.г. в град Пазарджик, е посветена на Деня на детето 1-ви юни. В петте секции на конференцията, под ръководството на преподаватели от Катедра „Предучилищна педагогика” на ПУ „Паисий Хилендарски”, участниците представиха над 90 доклада по актуални проблеми на предучилищната подготовка.

Марина Янкова – помощник-директор на ЦДГ „Моряче”, презентира своя доклад на тема „Ателието като иновативна форма на педагогическо взаимодействие в детската градина” в секция с научен ръководител доц. д-р Камелия Галчева. Директорът на ЦДГ „Пролет” Кремена Георгиева участвува с доклад на тема „Звуковата линия – нагледно пособие за материализиране на устната реч”, включен в секцията с научен ръководител гл. ас. Цонка Илиева.

Докладите, представени от педагозите от община Несебър, предизвикаха интерес със своята актуалност и полезността на споделения опит. Двете разработки са включени в Сборника с доклади от конференцията, чрез който полезните практики на двете детски заведения в община Несебър ще достигнат до широк кръг специалисти по предучилищна подготовка в цялата страна.

Print Friendly
FacebookСподели