Две рисунки от Несебър са включени в Каталога на победителите

| Източник:

Две рисунки от Несебър са включени в Каталога на победителите в първия Световен конкурс за детска рисунка,организиран от фондация „Малък зограф”. Това право придобиха само 207 творби при  7503 участници от 41 страни на Европа,Азия и Северна Америка.

 

Мара МОМЧИЛОВА

        Признанието е за Емилия Клевец-14 г.и Иванина Ербакамова-13 г.,и двете възпитанички на СОУ”Любен Каравелов”-Несебър.Техен преподавател по избразително изкуство е Андиопа Цветкова.Творбите на несебърските дарования бяха отличени от жури с председател проф.Анна Бояджиева-заместник-ректор на Националната художествена академия /НХА/ и членове: Димитър Грозданов-заместник-председател на Съюза на българските художници,проф.Панайот Панайотов от катедра „Рисуване” към НХА,Йово Панчев-гл.експерт в Министерството на външните работи и Веселка Велинова-дизайнер-илюстратор на детски книги.

  Рисунките на Емилия „Художник”и Иванина „Нестинарка” намериха място в Каталога на победителите в Първия световния конкурс за детска рисунка,организиран от фондация „Малък зограф”-Банско.Те придобиха мястото си в престижното издание в конкуренция със 7503 участници от 41 страни от три континента,като само представителите от България бяха 3546.

Print Friendly
FacebookСподели