Да даваме по-често радост и надежда на тези хора

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

НЕ САМО В МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Да даваме по-често радост и надежда на тези хора

Международният ден на хората, който се отбелязва на 3 декември, бе честван и в община Несебър.Макар и на патерица, членовете на Съюза на инвалидите от общината се събраха в заведението „Джуниър” за да се повеселят и да се видят заедно в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

За тях председателят на Общинския съвет Румен Кулев бе изпратил поздравителен  адрес като израз уважение, почит и внимание към хората с увреждания.И като задължение на общинското ръководство, в лицето на Общинския съвет и кмета на Общината, заедно да се търсят пътища и средства за облекчаване на битието както на хората с увреждания,така и на техните семейства.Хората с увреждания бяха поздравени и от ръководствата на СИБ от Созопол и Средец.

Приветствие към присъстващите поднесе и представителна група на Общинското ръководство на БЧК-Несебър.Председателят на съюза на инвалидите в Несебър Паша Белчева,която посрещаше на входа всеки от пристигащите, благодари на всички, спомогнали за осъществяване на тържество.

Тя благодари специално на кмета на община Несебър Николай Димитров и на Общинския съвет, подпомагащи всячески дейността на организацията в Несебър.Много е важно да си  милостив, да правиш добро и то да ти се връща,каза в приветствието си Белчева. Това сме ние, хората с увреждания, имаме нужда от подадена ръка.

Възпитаниците на Общинската обединена школа по изкуствата с песенни и танцови изпълнения също приветстваха хората с увреждания,като празникът продължи с народни песни и хора, на които се хванаха мало и голямо.

Всеки, който присъства на тържеството,организирано от ръководството на Съюза на инвалидите в Несебър, видя и почувства,че макар и за няколко часа, хората с увреждания въпреки нелекото си битие могат пълноценно да се веселят.Това се случва за трета поредна година.И този път стана едно добро дело за нуждаещите се. Амбициите на общинското ръководство на СИБ е това да се случва по-често.

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly
FacebookСподели