ДАРЕНИЕ НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” ЗА ОБЩИНА ПРИМОРСКО

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

Един от първите официални гости, който ще приеме д-р Димитър Германов, след полагането на клетва за встъпване в новия си мандат като кмет на Община Приморско е ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев, съобщават от ГЕОПАН.

През предишният си мандат, Димитър Германов успя да спечели партньорството на най-старото ни висше училище. С подкрепата на „Приморско клуб” ЕАД, разположено на територията на общината, д-р Германов подписа знаков договор за сътрудничество с водещия български, образователен и научен център, изпреварвайки много български общини и институции

Договорът бе разчетен за три години и ще продължи да се изпълнява  до 2017 г..

Справедливо е да отбележим, че ректора проф. Иван Илчев се отнесе изключително прецизно и добросъвестно в задълженията на Университета към черноморската община.

По време на организираната в София и Истанбул изложба – културен форум „Откриването на Черно море”, Университета представи в специален изложбен модул Община Приморско.

Днешното посещение на проф. Илчев в Приморско е също в духа на сътрудничеството. Той ще поднесе дарение от 200 тома специално подбрани издания на Софийския университет на Община Приморско. Те несъмнено ще обогатят не само библиотеките й, а и новосъздадения Градски исторически музей.

От името на ръководството на Софийският университет ще бъдат поднесени поздравления на кмета и новоизбрания Общински съвет и уверенията, че сключения тристранен договор за сътрудничество ще бъде продължен и след избора на нов ректор на висшето училище.

Церемонията по предаването на дарението ще се състои в 15.00 ч. на 5.11.2015 г. в сградата на Община Приморско. След нея, известния наш учен и историк ще гостува на град Ахтопол, където ще открие седмата Кръгла маса на тема „Черноморска Странджа – подводни и теренни проучвания на културно наследство”, организирана от Сдружение „Черноморска Странджа”.

 

На снимката : Проф. Иван Илчев, открива изложбата „Морето сближава всичко далечно” с участието на Община Приморско в галерия „Мисията” на Министерството на външните работи.

 

Print Friendly
FacebookСподели