ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКА ЛЕВИЦА С БЮЛЕТИНА № 30 !

| Източник: nessebar-news.com

ЗА СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ В СОЛИДАРНА ЕВРОПА

ЗА СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ В СОЛИДАРНА ЕВРОПА

 

 

На 21 април ПП „Българската левица“ представи в София своите приоритети в предизборната си кампания.В препълнения салон на зала „Петър Танчев“ ,освен стоници членове,симпатизанти и кандидати за депутати от листите на партията в цялата страна дойдоха и високи гости :

Пиер Лоран (Франция) – председател на Европейската лява партия и председател на Френската комунистическа партия
Майте Мола (Испания) – зам. председател на Европейската лява партия и завеждащ Департамента по международни въпроси на Испанската комунистическа партия
Василис Катцилапру (Гърция) – депутат в Гръцкия парламент от коалиция „Syriza-USF”, член на Централния комитет на „Syriza-USF”

Маргарита Милева – председател на партия „Българската левица”, член на Управителния съвет и на Секретариата на Европейската лява партия  и Иван Генов – председател на партия „Българската левица”, член на Управителния съвет на Европейската лява партия  представиха  убедително и емоционално идеите на младата лява партия ,член на Европейската лява партия.

ВИДЕО :

 Социалната справедливост и солидарността са сърцевината на политиката на партия „Българската левица” и Европейската лява партия. Защитата на социалните права, добрата работа, безплатното здравеопазване и достъпното образование са наши основни цели. Ние искаме да стабилизираме публичната собственост, да подобрим и разширим публичните услуги,заяви Маргарита Милева.

 Искаме сектори като здравеопазването, образованието, водоснабдяването, електроснабдяването, общественият транспорт да бъдат публични и в тях да се направят инвестиции за подобряването им. Ние се борим за мир. Много партии използват популистки лозунги и се опитват да говорят за социална политика. Но думите им не струват нищо. Българската левица превръща думите в действия.

Ние искаме да преборим бедността. Нито един човек не може да бъде беден, защото е възрастен, безработен или произхожда от бедно семейство. Социалната справедливост и непрекъснато нарастващото социално неравенство са несъвместими. Ние искаме гарантиране на социалните и гражданските права.

Неравенството може да бъде преодоляно, ако имаме достатъчно смелост да ограничим трупането на богатства и да ги преразпределим така, че да има за всички. Затова се обявяваме за създаване на социална, солидарна и демократична Европа, която да бъде свободна от лапите на финансовите пазари. Между отделните държави може да преминават граници, но народите и трудещите се имат общи интереси: борбата срещу експлоатацията на наемния труд, рецесията и масовата безработица,каза Иван Генов.

Тези позиции и искания определят насоките на нашата работа. Ние сме в заводите, на улицата, в профсъюзите, в парламентите и в гражданските инициативи. Борим се да осигурим пространство и въздух за нови алтернативи. Ние поставяме хората преди всичко. Затова нашите виждания са осъществими и поставят основите на едно по-добро, по-човешко общество. Алтернативата не е „Свобода или социализъм”, а демокрация и свобода в едно общество на демократичния социализъм без експлоатация и потисничество. Заедно можем да променим България и Европа и да покажем, че един друг свят е възможен!

НА 12 МАЙ ГЛАСУВАЙТЕ С БЮЛЕТИНА № 30 ЗА СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ В СОЛИДАРНА ЕВРОПА,ПРИЗОВАХА ВСИЧКИ ОРАТОРИ !

 ЕДНА ОТ ПЕСНИТЕ НА СРЕЩАТА :

 

Print Friendly
FacebookСподели