ГЕРБ и Борисов ни тласкат към гражданска война, обяви „Атака“

  Соня Колчакова © БГНЕС ГЕРБ се опитват да предизвикат гражданска война и хаос с цел да се върнат във властта и да замажат следите от своето управление. Това заяви...
| Източник: News.bg

 

Соня Колчакова
сидеров © БГНЕС

ГЕРБ се опитват да предизвикат гражданска война и хаос с цел да се върнат във властта и да замажат следите от своето управление.
Това заяви по време на пресконференция лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

На среща, провела се по-рано днес, той и неговите заместници вече са информирали премиера Пламен Орешарски за вандалски действия около партийната им централа, които са осъществени от гангстери, а от МВР не са се намесили.
„Поставихме въпроса, че в България в момента се извършва анархистичен опит за дестабилизация и избухване на гражданска война“, подчерта Сидеров.

„Ако ГЕРБ искат това, да застане Бойко Борисов и да каже, че иска гражданска война, иска да се лее кръв в България!“, призов Сидеров. Той обаче изрази съмнение в достойнството на лидера на ГЕРБ: „Разбрах, че той не е мъж, но така, криейки се, той не само показва, че не е мъж, но в случая той става един престъпник, който трябва да бъде озаптен.“

По думите му, ако институциите не вземат мерки за овладяване на престъпните елементи, подклаждани от ГЕРБ, това ще означава, че те не работят и в България ще започне гражданска война и партизански действия.

Според Сидеров, МВР е структура, обслужваща мафията на Борисов, Цветанов и Румен Николов – Пашата, както и други гангстери.
Атакистите призоваха за спешна реформа в силовото ведомство и незабавна чистка. Първите, които според Сидеров, трябва да си тръгнат са зам.-шефът на СДВР – Христо Терзийски, както и ръководителите на 1-во и 5-то РУП в София, които са в престъпен заговор с криминални елементи, вандалстващи по улиците на София.

Цялата тази картина говори, че има наченки на терористични актове. Подготвят се терористични актове и кървави сцени, зад което стоят Борисов, Цветанов и Пашата и други гангстери.
Ние ще направим всичко възможно да спрем това и настояваме Орешарски да вземе мерки да овладее законността и реда или да си ходи, ако не може да го направи, коментира още лидерът на „Атака“.

Сидеров и съпартийците му са поискали среща и с МВР-шефа Цветлин Йовчев. Според данните им полицията снощи не само е бездействала, но е и подпомагала криминални елементи, буйстващи с бомбички около централата на партията.
МВР работи за криминални престъпни групировки и това стана ясно снощи. Ние имаме данни, кадри, оформяме и сигнали до прокуратурата за създаване на организирани престъпни групи, които действат срещу „Атака“ по нареждане на ГЕРБ, заяви още Волен Сидеров.

Всички тези сигнали ще бъдат изпратени до родната прокуратура, но ще стигнат и до Брюксел.
На прокурорите ще бъдат дадени и различни медии, които според атакистите са били подбудители към хулиганство и са действали като съучастници в престъпления.
Работата в медия не ти дава привилегия да хулиганстваш. Законът е за всички в България, коментира Сидеров. В тази връзка на днешното му изявление имаше и специален пропускателен режим, като не бяха допускани всички медии до централата на атакистите.

„Атака“ са настояли пред Пламен Орешарски и незабавно да освободи партийните назначения, които са му натрапени:
„Поискахме да се освободи от натиска на БСП и ДПС, които си въобразиха, че се връщат във властта и така да покаже, че е програмен министър-председател, а не който действа под натиска на две политически сили, които нямат основание да държат властта в България.“

Стана ясно и че „Атака“ започва протестни действия срещу назначаването на областни управители и зам.-министри от ДПС

Print Friendly
FacebookСподели