ГЕРБ внесе вот на недоверие за сигурността

  От ГЕРБ обявиха и че настояват парламентарна анкетна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски средства на фирмата на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев –...
| Източник: Vesti.bg

 

От ГЕРБ обявиха и че настояват парламентарна анкетна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски средства на фирмата на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев – Моника

 


Източник: БГНЕС

Още по темата

  • ГЕРБ внася вот на недоверие до 14 дни
    27.01.2014
  • Борисов: Вотът на недоверие ще бъде за сигурността
    Преди 7 дни
  • Притискат Шулц заради договора с Моника Станишева
    Преди 7 дни
  • Моника Станишева връща парите по спорен европроект
    28.01.2014

Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на тема сигурност, предаде Агенция „Фокус“.

Сред мотивите на вносителите на вота са опитът да се преподчинят службите, несправяне с контрабандата и бежанският проблем и други.

Депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков коментира, че не смята, че вотът на недоверие ще успее, но потвърди намерението на съпартийците си да обяснят на обществото тяхната гледна точка към проблема сигурност в страната.

Спряхме се на това, което беше обещал председателят на партията – вотът е на тема вътрешна сигурност, независимо, че виждате какво се случва в митниците, финансите, каква е събираемостта, каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Димитър Главчев.

„Въздържам се от изказвания по темата за вътрешна сигурност, доколкото знам Орешарски е специалист по финанси, което напоследък не е толкова сигурно, така че му препоръчвам и на него да не се изказва по теми, които не са му специалност, въпреки че все пак е премиер“, заяви Димитър Главчев.

От ГЕРБ обявиха и че настояват парламентарна анкетна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски средства на фирмата на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев – Моника Станишева.

В началото на пленарното заседание Цвета Караянчева от името на ПГ на ГЕРБ каза, че в  Европейския парламент се поставят въпроси на председателя Мартин Шулц относно отпуснатите 60 000 евро на фирмата на Моника Станишева „Актив груп“.

Семейство Станишеви са длъжни да отговорят публично защо съпругата на председателя на ПЕС Сергей Станишев е възстановила парите на Европейския парламент, ако всичко по проекта е било изрядно, заяви Караянчева.

Ако по този случай останат дори малки съмнения за конфликт на интереси или търговия с влияние, Станишев трябва да понесе пълна отговорност и да подаде оставка от всички заемани постове, смятат от ГЕРБ.

И тъй като скандалът не засяга само БСП и ПЕС, а и България като страна член на ЕС, правителството на БСП, ДПС и „Атака“ също трябва да понесе отговорност и да подаде незабавно оставка, се посочва още в декларацията на ГЕРБ.

Източник: Агенция „Фокус“, БТА    
Print Friendly
FacebookСподели