ГЕРБ-Бургас сигнализира в РИК за агитация в сайт и нарушения в СИК в областта

  Сигнал за груба изборна агитация в деня за размисъл подадоха от ГЕРБ-Бургас до Районна избирателна комисия. В сайт www.silnabulgaria.com  в линк  „Как да гласуваме на изборите” под предлог да...
| Източник:

 

Сигнал за груба изборна агитация в деня за размисъл подадоха от ГЕРБ-Бургас до Районна избирателна комисия. В сайт www.silnabulgaria.com  в линк  „Как да гласуваме на изборите” под предлог да запознае избирателите за начина на гласуване, се извършва явна агитация. „Обучаващият” видеоматериал сочи недвусмислено номера от изборната бюлетина на ПП ББЦ  и днес все още стои на сайта.

„Това е недопустимо нарушение на Изборния кодекс, очевидно от „България без цензура” търсят и си служат с всички непозволени начини за агитация. Настояваме да се предприемат незабавни мерки за отстраняване на нарушението”, заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Още в самото начало на изборния ден, ГЕРБ-Бургас още два идентични сигнали до РИК за извършени нарушения според Изборния кодекс. Първата жалба е за нарушение на избора на несъвместимост при определяне състава  на 13 секционна избирателна комисия в Ахтопол, община Царево. В нея е включена Радослава Кичукова, която понастоящем общински съветник в ОбС – Царево от „Коалиция за България”.

Във втория случай се касае за общинския съветник Цветомир Петров Петров, общински съветник в ОбС – Камено (“Коалиция за България). Той е бил включен в състава на 2 СИК-Камено. От ГЕРБ настояват веднага да бъдат предприети действия по отстраняване на въпросните лица от съставите на секционните комисии в двете населени места.

============================

ГЕРБ Бургас: В Община Руен се правят опити за манипулация на вота

 

В три села на територията на община Руен се правят опити за опорочаване правото на вот на избирателите. За това сигнализират от централата на ГЕРБ в Бургас. В  селата Планиница, Топчийско и Добра поляна в секциите за гласуване са поставени по две кабини една до друга, разделени само със завеса. Това е грубо погазване на Изборния кодекс, защото се нарушава тайната на вота. Наличието на такъв вид кабинки за гласуване създават предпоставки за манипулация на изборния процес.

От ГЕРБ коментират, че това не е първият случай по време на избори, когато се констатира подобно нарушение в този район на област Бургас. От партията са входирали жалба в РИК и очакват от там да предприемат необходимите действия за отстраняване на нарушението.

Print Friendly
FacebookСподели