В Хонолулу се проведе 98-та Международна Лайънс конвенция

В Лайънс конвенцията участва и Дистрикт Говерньор Елект на Дистрикт 130-България Пламен Чингаров   По време на пленарната сесия от Тренинга с бъдещите Дистрикт управители в Хонолулу, предхождащ 98-та Международна...
| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

В Лайънс конвенцията участва и Дистрикт Говерньор Елект на Дистрикт 130-България Пламен Чингаров

 

По време на пленарната сесия от Тренинга с бъдещите Дистрикт управители в Хонолулу, предхождащ 98-та Международна Лайънс конвенция, международният Лайънс президент (2015-2016) д-р Ючиширо Ямада, представи темата за новата Лайънс година:
„Достойнство, хармония, хуманност”. Възстановяване на достойнството, насърчаване на хармонията, служене на човечеството.

В духа на националните традиции на страната на новия международен президент, като символ на единството и желанието за успех, бяха посочени усилията и предизвикателствата на птиците. Всяка година хиляди малки жерави пресичат Хималаите при надморска височина от 8000 метра при сезонната симиграция.

Оцеляването им през този изтощителен период зависи от сътрудничеството, работата в екип, фамилната структура и хармонията между всички птици в ятото. В Япония, жеравите традиционно са символ на дълъг живот.

В японското изкуство оригами, обичаят за сгъване на оригами от жерави е медитативен акт, който показва най-искрените желания на приятели и семейство към тези, които имат нужда от подкрепа. Жеравите се превръщат и в символ на мира – не само в Япония, но и по света.

Мир, надежда, решителност, работа в екип и обединението на хората за подкрепа са основните елементи от президентската тема (2015-2016) „Достойнство, Хармония, Хуманност“.

В тренинга участва и Дистрикт Говерньор Елект на Дистрикт 130-България Пламен Чингаров. Неговата работна група бе посетена и приветствана от Международния президент д-р Ямада, на когото той връчи огърлицата от оригами. Бъдещите дистрикт управители обсъждаха различни казуси, свързани с предстоящата им дейност, споделяха идеи и се запознаха с новите лайънс – акценти през годината:
- Инициатива „Достоен живот за децата”
– Глобални и съвместни проекти за културен обмен;
– Различия и иновативност – членство на дами и фамилии, нестандартни акции;
– Повече членове – повече услуги;
– Клубните президенти – ключ за успехите;
– Започва от дома;
– Младите хора и младежки обмени;

Print Friendly
FacebookСподели