В СОУ”Любен Каравелов”-Несебър отбелязаха 1 декември – Световният ден за борба с ХИВ/ СПИН

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

БЪДИ СЪПРИЧАСТЕН

Под това мото за пореден път ученици, учители и служители в СОУ”Любен Каравелов”-Несебър отбелязаха 1 декември – Световният ден за борба с ХИВ/ СПИН.

 

      На заседание  групата на БМЧК в училище със съдействието на ученическите съвети бяха набелязани прояви в рамките на мащабна информационна кампания сред учениците от V до XII кл.Тя включва оформянето на агитационни табла в класните стаи и фоайетата,провеждане на беседи и дискусии,раздаване на брошури,поставяне на червени панделки на реверите с посланието „Бъди съпричастен”.

        В памет на жертвите на ХИВ/СПИН  11-класничката Ивелина Узунова,подкрепена от активистите на БМЧК с ръководител Паунка Русева,изпълни песента „Спасение”.

       Ученици от гимназиалния курс изобразиха с телата си в училищния двор символа на борбата с коварната болест-червена панделка и пуснаха в небето червени балони.

         Епизоди от кампанията бяха заснети на фотоси и експонирани във фоайето на училището.Изготвени са видеоклип и презентация с проявите, посветени на Световния ден за борба с ХИВ/СПИН.

                                                    

Print Friendly
FacebookСподели