В препълнена зала Николай Димитров откри кампанията си за трети мандат/ВИДЕО/

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

 

Кметът на Община Несебър Николай Димитров започна предизборната си кампания в препълнената зала на Читалище „Яна Лъскова“, Несебър. Първата презентация от поредицата срещи, предвидени в предизборното турне на независимия кандидат за кмет, се проведе в последния ден на месец септември и привлече стотици привърженици, представители на медиите, кметове на прилежащи населени места и заинтересовани граждани на община Несебър.

 

В двучасова презентацията Николай Димитров изложи концепцията си за цялостното развитие на Несебър на фона на вече направеното през годините, като наблегна на ключовата роля на приемствеността в политиките на общинската администрация. В контекста на мотото на кампанията: „Правилно поставените цели носят успех!“, бяха представени в снимки и цифри изпълнените проекти във всички населени места от община Несебър и видимите резултати от свършената работа.

Кметът изложи пред гражданите и визията си за бъдещето на Несебър – модерен административен и културен център на Новия град с градски площад, културен дом, нова сграда на общинска администрация и обновена сграда на пощата; облагородяване на северния скат на Новия град с изграждане на летен театър и природонаучен център; спортни комплекси в Новия град и в кв.

Черно море; подземни паркинги; нови пътни връзки, облекчаващи трафика в Слънчев бряг и множество проекти за подобряване на условията на живот в малките населени места от общината. Димитров отбеляза, че част от представените мащабни проекти са вече одобрени и предстои изпълнението им, а цялостната концепция представя личната му визия за развитието на Несебър в дългосрочен план.

Акценти в презентацията бяха поставени на ключови звена в обществения живот на Несебър като дългогодишната концепция, разработвана от екипа на кмета, „Несебър – любим в четири сезона“, развиваща културата и туризма в града посредством редица фестивали, привличащи в града и общината туристи през цялата година.

Доказалите се вече през годините фестивали се самоиздържат финансово и, освен че носят приходи на Общината, популяризират Несебър като предпочитана дестинация за активните млади хора, младите семейства и любителите на културата, изкуствата и рибните специалитети. Друг основен приоритет във вижданията на Николай Димитров е активната социална политика, ориентирана към подобряването на качеството на живот на всички жители на общината, със специална грижа за младите семейства, децата и хората в неравностойно положение.

 

Николай Димитров се кандидатира за трети мандат като независим кмет на Община Несебър, издигнат от инициативен комитет. Сред постиженията по време на работата му като кмет на Община Несебър са въвеждането на Плана за управление на Стария град, приключването на големи екологични проекти като този за Пречиствателната станция за отпадни води в Равда, Претоварната станция за отпадъци и много други.

Представянето на отчета му за изминалия мандат под наслов „Какво е направено и какво предстои“ премина под бурни аплодисменти, а личното му отношение, вниманието, което отделя на гражданите и техните проблеми, и стремежът му да ангажира хората във вземането на решения за развитието на града, в който живеят, са сред качествата, които печелят подкрепата на широката общественост в Несебър.

Print Friendly
FacebookСподели