В ПОМОРИЕ – МЕДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ПОЕТИТЕ С КИТАРА

| Източник: в-к"Компас"

 Градът, в който Яворов е създал най-хубавите си произведения, става културна столица, отпускат 6000 лева за Международен фестивал. Фестивалът ще събира в Поморие поети с китара от цяла Европа, съобщи Христо Граматиков. В петък той представи новия си албум „Черният пясък“ в Морското казино на Бургас.  В препълнения салон на зала „Петя Дубарова“ бардът-сатирик разкри, че Общинският съвет на Поморие е отпуснало 6000 лева за арт фестивал, който ще носи името на най-хубавата му песен.

 На въпроса дали „Черният пясък“ ще „заглуши“ „Солени ветрове“, авторът предпочете да отговори графично. Той размаха бял лист с голяма червена точка по средата. „Обичам Бургас и приветствам Общината за това, което се прави за града, но с отпусканите 1400 лева как да запазим традицията Летните празници на изпятата поезия да събират най-добрите бардове?

 Има криза и макар че сумата едва покрива само разходите за нощувки, с моите приятели от Клуба за авторска песен „Кръгът на барда“ и Народно читалище „Фар“ ще направим всичко възможно, за да има отново „Солени ветрове“, обеща Граматиков, бурно аплодиран от феновете на изпятата поезия. Така на практика излиза, че Поморие ще е културната столица на България това лято. Приемам решението на Общинския съвет в Поморие за „Черният пясък“ като реверанс към мен като човек, роден и израснал в този град, добави с гордост поетът-бард.

По материали от в-к “Компас”

Print Friendly
FacebookСподели