Въпреки трудности от различен характер- успешно бе проведен шестият международен турнир за хидросамолети в Несебър

Международния турнир за моторни радиоуправляеми модели на хидроплани и хидрохеликоптери Хидрокупа „Несебър“ уверено утвърждава с всяко свое следващо издание интереса на авиомоделистите на България към водосамолетите. Двата турнирни дни-8 и 9...
| Източник: д-р Стойчо Шишков,председател на Спортен моделклуб-Несебър

Международния турнир за моторни радиоуправляеми модели на хидроплани и хидрохеликоптери Хидрокупа „Несебър“ уверено утвърждава с всяко свое следващо издание интереса на авиомоделистите на България към водосамолетите.

Двата турнирни дни-8 и 9 септември, протекоха при сериозна конкуренция сред 17-те участници.За нас беше удоволствие да видим сред състезателите и гости от чужбина:Юрий Иванов,Украйна и Владимир Ютландов,Русия,които завоюваха първи призови места в Клас Пилонрейсинг-W и Копийния клас F4C-W.

За съжаление т.нар. криза е криза и за моделните спортове.През тази година от турнира отсъстваха няколко водещи състезатели от утвърдени отбори,което няма как да не се отрази на нивото на надпреварата.

Добрата новина е,че в акваторията на българския хидроавиомоделизъм се появиха нови екипажи от София , Стара Загора и Сливен с млади и ентусиазирани състезатели,което е сериозна крачка напред.

След оспорвана борба най-добри се оказаха отново  пилотите от Добричкия клуб „Добротица“ с ръководител Драгомир Драганов,макар и в намален състав.

От името на организатора- Спортен моделклуб- Несебър ,ръководството на Сл.бряг АД и Община Несебър благодаря на всеки,отделил време,желание и средства за участие в шестото поред издание на  Хидрокупа „Несебър“ 2012 !

До нови срещи на несебърския бряг-бряг на хидропланите !

Още по темата:

http://rc-bulgaria.com/index.php?topic=1659.msg3922#new

http://www.rcmovie.de/video/c3d8c0f4ded9c1b6d5dc/NESSEBAR-SEAPLANES-MODEL-CUPBULGARIEN

http://forum.rcdesign.ru/f82/thread283299.html

д-р Стойчо Шишков,председател на Спортен моделклуб-Несебър

Print Friendly
FacebookСподели