Взривена е колата на Сашо Диков пред дома му

Екипът на Несебър нюз категорично осъжда поредният терористичен акт срещу журналист и настоява компетентните органи бързо за заловят поръчителите и извършителите на престъплението! Vesti.bg Взривът е избухнал около 22 часа...
| Източник:

Екипът на Несебър нюз категорично осъжда поредният терористичен акт срещу журналист и настоява компетентните органи бързо за заловят поръчителите и извършителите на престъплението!

Vesti.bg

Взривът е избухнал около 22 часа пред дома на журналиста, който е шеф на Канал 3. Устройството е било закрепено до предната лява гума на автомобила

Сашо ДиковСашо Диков

Колата на журналиста Сашо Диков, който е програмен директор на телевизия Канал 3, беше взривена тази вечер.

Взривът е избухнал около 22 ч. пред дома на Диков до бл. 259 в столичния квартал „Гоце Делчев“.

Устройството е било закрепено до предната лява гума на автомобила.

От взрива са се разхвърчали части от леката кола, която е силно повредена. Ударната вълна е изпочупила и стъклата на жилищната сграда.

„Чу се адски гръм малко след 22 ч.“, разказа Сашо Диков в пряко предаване по Канал 3.

 

Абсолютно никакви заплахи от никой не съм получавал, заяви Диков. Той подчерта, че на него му няма нищо, колата е била паркирана пред дома му и там е станал взривът.

Полиция извършва оглед на място. Районът е отцепен.

Инцидентът съвпада с посещението на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и на шефа на Европарламента Йежи Бузек в България.

Те, заедно с представителите на Европейската народна партия (ЕНП), са в София за изнесено заседание на партията.

Подобни експлозии разтърсиха вестник „Галерия“ през февруари, в деня, когато четирима еврокомисари бяха на посещение в България.

Политическите партии РЗС и СДС също станаха обект на атентатипрез юли преди издаването на годишния доклад за напредъка на България в борбата срещу организираната престъпност и корупцията.

Print Friendly
FacebookСподели