Ветроходецът от Несебър Димитър Вангелов с два медала от регата в Гърция

        От Димитър Вангелов от „Несебър Яхт Клуб“ се очакват още по-добри резултати   Автор: Флагман.БГ Основният приоритет пред новия президент на БФВ Валентин Николов е намирането...
| Източник: flagman.bg
 

 

 

 

От Димитър Вангелов от „Несебър Яхт Клуб“ се очакват още по-добри резултати
 

Автор: Флагман.БГ

Основният приоритет пред новия президент на БФВ Валентин Николов е намирането на генерален спонсор

Димитър Вангелов от „Несебър Яхт Клуб“ постигна отлично постижение на провелата се в Гърция традиционна регата “Athens Eurolymp Week 2013 “. Той се представи отлично във всички гонки и завоюва два медала в олимпийския клас „Фин“- сребро при мъжете и злато при младежите.

Новият президент на Българската Федерация по ветроходство Валентин Иванов, заяви, че това е отлично начало на сезона за Българското ветроходство и очаква от младата ни надежда още по – добри резултати и Европейска титла.

Николов е дългогодишен състезател и съдия по ветроходство. Той пое поста от Чавдар Александров, който остана във федерацията като Почетен Президент.

Междувременно стана ясно, че основния проблем пред федерацията е нейното финансиране. Управителният съвет си е поставил като цел намирането на генерален спонсор.

Българското ветроходство е с реални шансове да завоюва няколко олимпийски квоти за Рио 2016 , но това е свързано пряко с връщането на Националните ветроходни бази под управлението на федерацията. Въпрос ,който новия президент смята да постави пред Министерството на спорта и държавните институции.

Николов подчерта ,че България и БФВ ще продължат да бъдат домакини на големи международни прояви ,като първата от тях е Световната купа в клас Лазер ,която ще се проведе в гр. Бургас в началото на октомври тази година .

Print Friendly
FacebookСподели