Васко Ристевски стана български гражданин

Васко Ристевски от Битоля, който спаси 25 души при трагичната катастрофа на АМ „Тракия, получи документите си лично от премиера Борисов Васко Ристевски получава документите за българско гражданство лично от...
| Източник: vesti.bg

Васко Ристевски от Битоля, който спаси 25 души при трагичната катастрофа на АМ „Тракия, получи документите си лично от премиера Борисов

Васко Ристевски получава документите за българско гражданство лично от премиера Бойко Борисов Васко Ристевски получава документите за българско гражданство лично от премиера Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов връчи днес във Варна документи за получаване на българско гражданство на македонския гражданин Васко Ристевски от Битоля, който спаси преди дни 25 души при трагичната катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

Борисов благодари на Ристевски за героизма му, както и на вицепрезидента Ангел Марин и правосъдния министър Маргарита Попова, които са подписали документите.

Както е известно, Ристевски е шофьор на ТИР, който се оказа на мястото на трагичния инцидент на 15 юни, когато загинаха 8 души. Той е помогнал за изваждането на ранените пътници от катастрофиралия автобус.

Ристевски е 38-годишен, женен с три деца. Кандидатства от три години за българско гражданство, харесва България и българите, но няма намерение да се мести да живее у нас.

Откровено заяви, че главната причина, която го е подтикнала да иска българско гражданство, е фактът, че може да пътува свободно в Европа.

Катастрофата е най-страшното нещо, което съм виждал, каза преди това Васко Ристевски в Бургас, където гостува по покана на кмета Димитър Николов.

Print Friendly
FacebookСподели