Ван Перси несигурен за бъдещето си в Юнайтед

| Източник:

Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси призна, че не е сигурен за дългосрочното си бъдеще в редиците на „червените дяволи“. Контрактът на холандския национал изтича през следващото лято и той няма представа дали ръководството ще иска да го задържи и след това.

„Нещата не зависят от мен. В момента мисля само за оставащите 18 месеца от договора ми. Не мога да предвидя бъдещето. Не знам какво ще се случи след тези 18 месеца, така че трябва да изчакаме и да видим“, каза Ван Перси.

31-годишният футболист сподели още, че не е доволен от формата, която демонстрира през този сезон. От началото на кампанията той се е разписвал само осем пъти, а за последно бе точен на 26-ти декември. За сравнение в първите си два сезона на „Олд Трафорд“, след трансфера си от Арсенал през 2012 година, той завърши съответно с 30 и 18 гола на сметката си.

Играчът поема изцяло отговорността и за слабата резултатност на тима му напоследък. Футболистите на Ман Юнайтед отбелязаха само пет гола в изминалите си шест двубоя във всички състезания. Противно на повечето спортни залагания през изминалия уикенд „червените дяволи“ дори не успяха да се разпишат в гостуването си четвъртодивизионния Кеймбридж Юнайтед за ФА къп, завършвайки при разочароващо нулево реми.

„Честно казано през този сезон не бележим достатъчно. Всеки се чувства отговорен за това, включително и аз. Аз изиграх около 20 мача, в които отбелязах само осем гола и мога да кажа, че определено не съм доволен от формата си. Искам да вкарвам повече. Ще правя всичко, което се изисква от мен на тренировките и в мачовете, за да се завърна отново към головете“, каза още бившият капитан на Арсенал.

Мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал търпи доста критики по свой адрес от старта на кампанията поради незадоволителните за амбициите на клуба резултати. Ван Перси изрази подкрепата си за своя сънародник и бивш селекционер в националния тим, като вярва, че с малко повече търпение положителните резултати ще дойдат.

„Познавам Ван Гаал от повече от две години. Вярвам в него и съм много добре запознат с методите му на работа. Ние правим всичко възможно, за да печелим мачовете си, но не само това- искаме победите да идват след красива игра. Това е дълъг процес и в него трябва да дадем всичко, на което сме способни“, завърши Ван Перси.

В момента Ман Юнайтед се намира на четвърто място в класирането на Висшата лига с 40 точки, което е с 12 по-малко от лидера Челси. Реалистично погледнато единственият шанс на възпитаниците на Ван Гаал да завършат кампания с трофей е в турнира за Купата на ФА, имайки в предвид, че отборите на Челси и Ман Сити вече са аут от надпреварата. „Червените дяволи“ разочароваха в първия дуел от четвърти кръг срещу Кеймбридж и ще бъдат пределно мобилизирани да решат нещата в своя полза на реванша през февруари.

 

 

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“//www.youtube.com/embed/agFgbpSw91k “ frameborder=“0″ allowfullscreen></iframe>

Print Friendly
FacebookСподели