Ваньо Шарков: За мен гласуването в Бургас ще е проява на лично отношение

| Източник:

„За мен гласуването на бургаската организация на вътрешните избори на СДС в голяма степен ще е въпрос на лично отношение. Може да е много политическо,  но пак ще е лично”, каза кандидатът за лидер на СДС д-р Ваньо Шарков пред местни лидери и партийни членове  от Бургас. „На тази организация аз многократно съм показвал как работя, правили сме много инициативи заедно, борил съм се на национално ниво за много местни каузи и мисля,  че всичко е било в името и в полза на СДС” отбеляза Ваньо Шарков.

Той заяви, че не е привърженик на самостоятелното явяване на избори на СДС, защото според него в в годините назад няма нито един пример това да е било успешно. „Напротив, има един пресен пример от 2007 г., когато СДС и ДСБ се явиха самостоятелно на европейските избори. Водач на нашата листа бе един от хората с най-голям авторитет – Петър Стоянов, водач на листата на ДСБ беше Константин Димитров. Ние имахме около 90 000 гласа, ДСБ имаха около 80 000 гласа и двете партии останаха без нито един евродепутат. Общият брой гласове при ниската избирателна активност тогава щеше да е достатъчен за двама евродепутати. Лош пример!”, отбеляза Шарков.

Той каза, че СДС трябва да има силен лидер, който да превърне СДС в база на дясно обединение, което да предложи на българските граждани единен десен политически субект. „Разделената десница не разделя просто партийните членове, тя разделя избирателите.  За мен седесари са не само членовете на СДС, седесари са всички, които гласуват за СДС. От разпиляната десница печелят управляващите. Категоричен съм в едно: ако левицата беше разпиляна, ГЕРБ и Кунева щяха да претендират за лявото, не за дясното, защото там щеше да е нишата за запълване. Ние им позволихме да посягат към десницата, да взимат наши хора, да крадат кадри от наши митинги”, каза Ваньо Шарков. „Отговорът на това е в единен десен субект. Само това ще даде нова сила и енергия на традиционната десница”, заключи Шарков.

 

Print Friendly
FacebookСподели