Вандали потрошиха новите спиркови заслони на кв. „Черно море“ в Несебър

    Квартал Черно море е най-новата жилищна зона на територията на гр. Несебър, в която общината влага много труд и усилия за постигане на висок стандарт на живот за...
| Източник: Община Несебър
 
 
Квартал Черно море е най-новата жилищна зона на територията на гр. Несебър, в която общината влага много труд и усилия за постигане на висок стандарт на живот за гражданите живеещи в тази зона. Инфраструктурните ремонтни дейности в квартала не са спрели в продължение на две години, през които бяха изградени канализация, пътни настилки, улично осветление и др. В момента община Несебър откри две нови детски площадки за най-малките граждани, а скоро предстои и откриването на новата детска градина, която ще бъде една от най-модерните в района.

През пролетта на тази година, преди настъпването на активния туристически сезон община Несебър изгради шест спиркови заслона от метална конструкция и стъклени стени, които да осигурят максимален комфорт на всеки гражданин чакащ градския транспорт. Решението за изграждането на спирките идва във връзка с нарастващия брой на населението в квартал „Черно море“ и огромния интерес към тази зона.
За съжаление вандалските прояви са неизменна част от нашето ежедневие и недоволни хора винаги се намират. Стъклото на една от новопоставените спирки в квартала беше умишлено счупено.

 
Това са стъкла, които издържат на голяма ударна сила и са устойчиви дори при изпускане на земята. Нужен е силен удар с тежък предмет да за се постигне ефекта, който виждаме на снимката. Това е един злонамерен и нерационален акт на хора, целящи единствено да злепоставят общинската администрация за мерките, които тя предприема за подобряването на облика на новата жилищна зона на града.Общинска администрация Несебър призовава всички съвестни граждани да подават сигнали, когато забележат нередности и нарушители, за да може да бъде оказан своевременен контрол. Молим нарушителите да спрат с рушенето на държавна и общинска собственост и да проявят чувство за гражданско самосъзнание. И нека припомним на нарушителите, че грешките които допускат днес може да не тежат на съвестта им, но един ден ще засрамят децата им.

Print Friendly
FacebookСподели