Българският флаг се развя на брега на река Резовска

| Източник: nessebar-news.com

 В навечерието на 24 май българският флаг вече се вее на брега на река Резовска, където е най-южната точка на България. Трикольорът беше издигнат по инициатива на бургазлията Андрей Едрев. Проектът обаче е финансиран с лични средства на членовете на ГЕРБ в Царево.

На фона на държавния химн трикольорът беше издигнат на няколко метра височина и ясно очертава откъде започва българския бряг.

“Това, което се случва днес наистина е много важно за нас. Това е знаково събитие – с този акт показваме, че не само сме българи, а сме горди да се наричаме българи. Това е най-южната точка на страната ни и от днес тя ясно ще бъде обозначена като такава. Аз и колегите ми от ГЕРБ-Царево приехме идеята на Андрей Едрев и вложихме лични средства в изграждането на проекта.

Направихме го за да дадем личен пример с този акт. Националното ни знаме е за всички. В моменти като този трябва да се сещаме, че всички сме българи и трябва да се държим като такива”, каза Даниел Николов от ГЕРБ-Царево минути преди да бъде издигнато знамето.

Местните хора, които присъстваха на събитието, бяха убедени, че трябва да уважаваме националните си символи, както и да се отнасяме с уважение към съседите ни.

“Всеки, който се чувства българин трябва да е горд от това, което се случи днес, каза един от гражданите в инициативния комитет за издигането на флага Георги Лапчев.

Да подкрепи добрата инициатива дойде на място и областния управител на Бургас Константин Гребенаров, който благодари и на местната общинска администрация, която е приела инициативата. Гост на събитието беше и зам.-областният управител Златина Дукова.

Print Friendly
FacebookСподели