Българската Коледа е събрала 25.6 млн. лева за 12 години

  Благотворителната инициатива Българската Коледа е събрала 25 660 233 лева за 12-те години, откакто съществува. Това бе съобщено в петък вечерта по време на благотворителния спектакъл “Българската Коледа“ в Народния театър...
| Източник: mediapool.bg

 

Благотворителната инициатива Българската Коледа е събрала 25 660 233 лева за 12-те години, откакто съществува. Това бе съобщено в петък вечерта по време на благотворителния спектакъл “Българската Коледа“ в Народния театър “Иван Вазов“.

“За 12 години всички ние, обединени около каузата за здравето на българските деца, сме събрали тези пари. С тях са подпомогнати 2292 деца и е закупена апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна”, каза актьорът Владо Пенев, който беше водещ на спектакъла.

Той допълни, че благотворителната инициатива е доказателство, че българите можем да си поставяме големи цели и да ги постигаме заедно.

“Тази инициатива е пример за нещо значимо, създадено за българи, за да помага на българи. Дарението не е милостиня, дарението е начин да правим добро”, каза той и призова българите да продължават да даряват и да подаряват надежда на дете в беда.

Кампания 2015-2016 г. на благотворителната инициатива е под мотото “Да помогнем на децата в реанимация“. Благотворителната инициатива се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Print Friendly
FacebookСподели