БСП отлага вота на недоверие, чакат да мине бюджет 2013

  Диляна Панайотова © БГНЕС БСП „даде на заден“ за вота на недоверие. „Докато не мине бюджетът, тази тема не стои на дневен ред“. Това заяви червеният депутат Янаки Стоилов...
| Източник: News.bg

 

Диляна Панайотова

станишев © БГНЕС

БСП „даде на заден“ за вота на недоверие.
„Докато не мине бюджетът, тази тема не стои на дневен ред“. Това заяви червеният депутат Янаки Стоилов на днешната пресконференция в отговор на журналистически въпрос.

Той изтъкна, че след като макрорамката за следващата година мине на второ четене в парламента, тогава с откровен по думите му разговор партиите могат да обсъдят вота на недоверие и дали той да е за цялостната политика на кабинета „Борисов“ или по конкретна тема.

Лидерът на столетницата Сергей Станишев бе лаконичен в коментара си за днешната пресконференция на земеделския министър Мирослав Найдениов във връзка със заменките на горите при Тройната коалиция.
„Какво да коментирам земеделския министър. Всичко е ясно с неговите далавери“, подчерта Станишев. Той изтъкна, че днешното управление трябвало да защитава националния интерес в казуса със заменките, още повече че ГЕРБ вече четвърта година е на власт.
„Няма какво да го коментирам г-н Найденов. След изборите той другаде ще коментира“, закани се Сергей Станишев.

Той е недоволен още и от това, че България не е била с по-категорична и твърда позиция за макрорамката на ЕС за следващия програмен период от 2014 до 2020 г. За управлението на ГЕРБ преките чуждестранни инвестиции се сринали 6 пъти, затова и средствата от европейския съюз са много важни за икономическия растеж, смятат социалистите.

Соцлидерът е недоволен, че премиерът Бойко Борисов не инициирал дискусия по въпроса за евросредствата за 2020 г. Позицията на българското правителство е като просия, убеден е Станишев. С аграрни примери той отговори на твърденията на премиера, че усвояемостта при Тройната коалиция била много по-ниска, отколкото сега. „Не можеш да посадиш доматите през април и през май вече да ги береш“, категоричен е Сергей Станишев.

Той обвини министър-председателя, че не договорил допълнителни средства за изостаналите региони в България. В същото време Португалия и Гърция договорили допълнително 1 млрд. евро. Може да се каже, че сме изпуснали влака, смята още Станишев. Той допълни, че ГЕРБ ни обрича на забавено развитие.

Социалистите ще обжалват решението на ЦИК за назначаването на състава на РИК-овете. Социалистите останали без председател в РИК-овете. Червените заподозряха, че с организацията на референдума ГЕРБ се подготвя за това да организира следващите парламентарни избори.

Print Friendly
FacebookСподели