БСП опровергава Борисов за Неков

  „Срамно е, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов така безотговорно изопачава истината и унижава достойнството на миньорите. Най-ясното опровержение на тази лъжа са фактите“, отбелязват социалистите Момчил Неков играе...
| Източник: vesti.bg

 

„Срамно е, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов така безотговорно изопачава истината и унижава достойнството на миньорите. Най-ясното опровержение на тази лъжа са фактите“, отбелязват социалистите

Момчил Неков играе шах на предизборно събитие срещу друг кандидат за евродепутат на БСП – Александър Симов, в присъствието на Сергей Станишев и Петър Курумбашев   Източник: https://www.facebook.com/momchil.nekov

Още по темата

  • Всеки трети висшист гласувал за ГЕРБ, всеки трети пенсионер – за БСП
    Преди 1 час
  • Борисов: Ние – работа, работа, работа; те – бокс, фехтовка, шах
    Преди 1 ден

„Свидетели сме на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, че кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България под номер 15 – Момчил Неков, е получил преференция от 34 хил. гласа поради контролиран вот от миньорите“, заявяват от БСП в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

„Срамно е, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов така безотговорно изопачава истината и унижава достойнството на миньорите. Най-ясното опровержение на тази лъжа са фактите“, отбелязват социалистите.

От БСП посочват, че кандидатът за евродепутат на Коалиция за България Момчил Неков получава преференция от всички 31 избирателни райони в България с приблизително подкрепа между 700 и 1000 гласа от регион. Това може да се види съвсем ясно при направена справка в ЦИК, отбелязват от партията.

„Смятаме, че тази спекулация е обидна преди всичко за нейния автор и очакваме от лидера на ГЕРБ да се извини на миньорите в България. Извинете се г-н Борисов – това е отговорната позиция“, заявяват социалистите.

От БСП прилагат и справка от ЦИК за преференциите за Момчил Неков по райони. Според нея за Неков са подадени най-много преференции в Плевен – 1793 гласа, в Монтана – 1774 гласа, Варна – 1759 гласа, София област – 1755 гласа, Пловдив област – 1741 гласа, Стара Загора – 1642 гласа, в Кюстендил – 1528 гласа. Най-малко преференции за Неков има в Разград – 283 гласа, Кърджали – 447 гласа, и Търговище – 452 гласа.

„Извинете се, г-н Борисов – това е отговорната позиция“, завършва призивът на БСП.

Източник: БТА    
Print Friendly
FacebookСподели