БСП – Несебър:Считаме, че отделянето на Несебър- Стара част, като самостоятелна административна единица е неприемливо !

ПОЗИЦИЯ НА ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО НА БСП НЕСЕБЪР Във връзка с посещението на министър председателя на България г-н Бойко Борисов в гр. Несебър и повдигането на въпроса за отделянето на стария...
| Източник: nessebar-news.com

ПОЗИЦИЯ

НА

ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО НА БСП НЕСЕБЪР

Във връзка с посещението на министър председателя на България г-н Бойко Борисов в гр. Несебър и повдигането на въпроса за отделянето на стария Несебър  в самостоятелна административна единица. Общинското ръководство на БСП в Несебър след свое заседание заявява своята позиция.

   -    Провеждането на среща с министър председателя  на Р.България

                   г-н Бoйко Борисов с гражданите на Несебър без присъствието

на предсатвители на местната власт пораждат съмнения за постигане на                 

други, различни цели от тези на местните хора

 -         Считаме, че отделянето на Несебър стара част, като самостоятелна административна единица е неприемливо. Това няма да реши проблемите на стария град. Напротив ще задълбочи конфликта между стара и нова част, както и ще създаде прецедент. Проблемите на стария Несебър трябва да се решават от широк кръг хора, общинската администрация  и представители на държавата в рамката на закона.

 -         Участието на граждани в управлението на града трябва да се реши на местно ниво – община.

 -         Исканията към държавата трябва да са в посока да се създадат условия за алтернативна заетос на хората от стария град. Така може  да се ограничи уличната търговия и да се въведе ред във визията на  града.

 -         И не на последно място всички предложения за  бъдещето на Несебър трябва да се дискутират в по-широк кръг от жители на Несебър. Защото Несебър е завещан от дедите ни не само на Несебърлии той е и на България и на света.

                                     Председател на ОбС на БСП Несебър

                                                                                                      инж.  Кирил Жеглев

Print Friendly
FacebookСподели