Братя Василеви учредиха 10 стипендии за даровити ученици от СОУ „Любен Каравелов”-Несебър

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

 

Живко Богомилов Василев и  неговият брат Светослав,които са учили в СОУ „Любен Каравелов”,учредиха 10 стипендии за даровити ученици от несебърското училище.Средствата са осигурени от тяхната фирма ДЖИ-ТО”-ЕООД,а еднократните стипендии по 100 лв бяха връчени на всеки удостоен от Светослав,учещ магистратура във ВХТИ „Асен Златаров”-Бургас.

Десетте стипендианти за настоящата учебна година са: Катрин Димова и Станьо Станев от VI в клас,Виолета Чаталбашева,Даниел Асенов,Нелиян Илиев,Сиана Нунчева и  София Сотирова от VII а  клас,Мария Стоянова и  Габриела Колева  от VII б клас и Георги Балев от VII г  клас.

Връчването на стипендиите,в присъствието на училищното ръководство,класни ръководители и учители,се състоя на специално организирано тържество в заседателната зала на училището.

По време на тържеството стана известно и за друг дарителски жест на братя Василеви.Те са дарили 600 лв за закупуване на спортни екипи за представителните отбори на несебърското училище.

През 2012  година по случай Международния ден на детето двамата братя организираха за несебърските деца турнир по миниголф,който се преведе и през 2013,и е на път да се превърне в традиция,благодарение на дарените от тях средства.

                                                              

Print Friendly
FacebookСподели